Hastalıklardan Korunmak!

Haberin Devamı

Yazın son demleri de bittiğine ve neredeyse Ekim ayına girmemizle hastalıklara da merhaba demiş bulunmaktayız.Sabah evden ince bir hırka ile çıkıp bunalıyoruz akşam ise hafif üşüyüp hastalıklara davetiye çıkarıyoruz. Böyle dönemde sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Çünkü havada güneş var gibi gözükse de,mevsim geçişi başladığı için ,nezle ve griple başlayan bir çok hastalık da böyle zamanlarda çok sık görülüyor. Eğer yaşam ve beslenme kalitemizde değişiklikler yaparsak bu hastalıklardan korunmak da mümkün.

Uzmanlar, günde 6 - 7 kez idrara çıkacak kadar su için. Su içmenin inanılmaz faydaları var bu şekilde böbreklerimizin iyi çalışıp çalışmadığını da kontrol edebiliriz.

Kalite ve düzenli uyumak ise şart. Çünkü büyüme hormonu gece 22.00 - 02.00 saatleri arasında ve karanlık bir ortamda uyuyorsanız salgılanır. Bu saatlerin önemli bir kısmından yararlanmaya çalışın. Uyuduğunuz ortamda televizyon ve bilgisayar ışığı olmamasına özellikle dikkat etmemiz gerekir. Uyumakta zorlanıyorsanız, yatmadan önce sakinleştirici etkisi olan bitki çayları için.

Spor yapmaya vaktiniz olmuyorsa dahi ,günde 30 dakika açık havada yürüyün. Asansör kullanmak yerine,yürümeyi tercih edin.Düzenli egzersiz, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur.

Açık havada yürümek, D vitamini almanıza da yardımcı olur. Hem oksijen alıp hem de mis gibi havanın tadını çıkarın.

Ağır yemekler yerine hafif beslenmeyi ve yemek saatlerinize uymaya dikkat edin.Her öğününüzde mutlaka mevsim yeşillikleri de masanızda bulunsun. Bunlar vitamin alımınızı artırır.

Vitamin tüketmek oldukça önemli. Günde en az iki porsiyon mevsim meyvesi tüketin. C vitamini gibi bağışıklık sisteminin en büyük destekçisini ve antioksidanları meyvelerden alabilirsiniz.

Protein alımı kas kütlemizi de arttırır.Kaliteli protein kaynaklarına öncelik verin. Kahvaltınızda yumurta, diğer ana öğünlerinizde et, tavuk veya balık yemeye özen göstermemiz bizi hastalıklara karşı da korur.

Hergün bir avuç badem,ceviz,kuruyemiş tüketmek bağışıklık sistemine yardımcı olan mineralleri almamızı sağlar.

Yaşam tarzınız, beslenme biçiminiz yaşamınızın kalitesini oluşturur. Eğer bu şekilde bir hayat sürebilirsek hastalıkları da olabildiğinde bünyemizden uzak tutmuş olur. Vücut direncimizin dengesini arttırmış oluruz.

Herkese sağlıklı mutlu haftalar dilerim.