Geri Dön

Söğürtme kebabı tarifi

Urfa yöresine ait olan nefis söğürtme kebabı tarifini sizin için paylaştık. Bu benzersiz lezzeti mutlaka denemelisiniz. Peki, söğürtme kebabı nasıl yapılır? İşte beğendili söğürtme kebabı tarif...

Söğürtme kebabı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Köftesi için:
-250 gr dana kıyması
-1 adet yumurta
-2 yemek kaşığı galeta unu
-1 adet rendelenmiş kuru soğan
-2 diş rendelenmiş sarımsak
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, köri, kekik, sumak
-1 çay kaşığı kimyon, toz tatlı biber
-Yarım çay kaşığı karbonat

Beğendisi için:
-1 yemek kaşığı un
-1, 5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-Çok az muskat rendesi
-1 çay kaşığı tuz, karabiber

Söğürtme olacak sebzeler:
-2 adet patlıcan
-2 adet kapya biber
-2 adet yeşil biber

Söğürmeyi kavururken:
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı tuz
-Yarım çay kaşığı karabiber
-2 adet yeşil biber (Küçük doğranmış)
-1 tutam İnce kıyım maydanoz
-2 diş rendelenmiş sarımsak
-1 adet küçük boy kuru soğan (Rendelenmiş)

Tepsinin kenarlarına koymak için:
-4 adet yeşil biber
-4 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için:
-1 tutam ince kıyım maydanoz

Söğürtme Kebabı Nasıl Yapılır?

-Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yıkadığınız patlıcanı biberleri çatalla delip, üzerine yerleştirin.

-Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede közlenmeye bırakın ve köfte malzemeleri derin bir kapta yoğurun.

-Misket şeklinde köfteler yapın ve bir bardak sıvı yağda köfteleri kızartıp, havlu kağıt serili tabağa alın.

-Közlenmiş patlıcanları biberleri soyun ve ince ince doğrayın. Tavaya yağı ekleyip soğanı sarımsağı, yeşil biberi ekleyin.

-2 dakika boyunca kavurun daha sonra közlenmiş patlıcanları biberleri ekleyip karıştırın.

-Tuzu ve karabiberi serpip karıştırın ve ocağın altını kapatın.

-Diğer tarafta yağın içinde unu biraz kavurun ve sütü ekleyip karıştırın.

-Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyip karıştırın. Kaşarı da ekleyip yeniden karıştırın.

-Karışımı közlenmiş patlıcanlı karışıma ekleyip karıştırın ve servis tabağının ortasına yayın.

-İnce kıydığınız maydanozları kenarlarına serpin ve ortasına köfteleri yerleştirin.

-Çok az yağda kızarttığınız yeşil biberleri de koyun ve biberlerin üzerine yoğurtları sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber