SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Brokoli Salatası

.

Milliyet Haber

Merhaba,

Kış salatalarına kış sofralarımızda muhakkak yer açalım. Misal brokoli salatası bizim soframızda uzun zamandır yerini kimseye vermiyor.:)

Faydaları boyundan büyük bu sevimli ağaççık sebze, birçok besin öğesi taşıyor.

Özellikle içinde bol miktarda lif bulunan brokoli, diyet yapanlara da tokluk hissi yaşattığı için son yıllarda el üstünde tutuluyor.

Pinokyo da, ben pek sevmem diyor. İnandık mı? :)

Yalnız vitamin değerini kaybetmemesi için az haşlanarak, buharda pişirilerek ya da çiğ olarak tüketilmesi öneriliyor.

MALZEMELER:
1 kase brokoli
1 fincan mısır
1 avuç ince doğranmış karnabahar
1 çay bardağı nar
2 adet turşu
Zeytinyağ
Limon
Tuz

YAPILIŞI:
Brokoli iyice yıkanıp, düdüklüde 2 dakika haşlanır. Hemen ocaktan alınıp yumuşamasın diye süzgeçte suyu süzülür. Soğumaya bırakılır.

Karnabahar da yıkanır ve çiğden ince ince doğranır. Haşlanmasına hiç gerek yok. Limon ve zeytinyağı yumuşaması için yeterli oluyor.

Nar ayıklanır, turşular küçük küçük doğranır.

Ben yazın haşlayıp, derin dondurucuda sakladığım mısırlardan çözdürüp ekledim.

Şimdi irice bir kaseye iri iri brokolileri doğrayalım. Ardından karnabaharı, narı, turşuyu, mısırı ekleyip karıştıralım.

Son olarak arzuya göre zeytinyağ limon ve tuz ile buluşturalım.

Bir iki kez daha karıştırıp servis tabağımıza alalım.

Not: Pişmiş brokoliyi, ince ince doğradığınız çiğ karnabaharı, mısırı, narı buzdolabı poşetlerine ayrı ayrı koyup uzun süre derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Zeytinyağlı Börülce
  2. Semizotu Yemeği
  3. Mantar Çorbası
  4. Kremalı Poğaça
  5. Pırasalı Yufka Böreği
  6. Levrek Marin
  7. Brokoli Salatası
  8. Ezogelin Çorbası
  9. Pancar Salatası
  10. Tekir Tava

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.