SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Cevizli Erişte

.

Milliyet Haber

Merhaba,
Geçen ay yolumuz Kayalı Köyüne düştü. Harika insanlarla tanıştık, bahçede kış hazırlıkları yapıyorlardı.
Dönerken bize ev tarhanası ve eriştesi hediye ettiler. Her ikisi de çok büyük emeklerle yapılıyor. Hepsinin ellerine sağlık. Bana da erişteyi kaynayan suya atmak kaldı.:)

MALZEMELER:

1 kase erişte
1 bardak ceviz
2 kaşık tereyağ
Tuz

YAPILIŞI:

Tencerede iyi su biraz tuz atarak kaynatılır. Ardından erişte kaynayan suya atılır. He eriştenin pişme süresi farklıdır. Ara sıra kontrol ederek pişirmekte fayda vardır. Diri olması makbul olanıdır. Yufkası çok ince açıldığı için ben 4 dakika kaynattım. Ocaktan indirip suyunu süzgeçte süzdüm.

Aynı tencerede tereyağı, çok az tuz ve iri kırılmış cevizlerle bir kaç kez çevirdim. Üzerine iyice süzülmüş erişteleri ilave ettim. Tabağa alırken cevizleri üst kısımda olacak şekilde yerleştirdim.

Afiyet olsun.

İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Zeytinyağlı Börülce
  2. Semizotu Yemeği
  3. Mantar Çorbası
  4. Kremalı Poğaça
  5. Pırasalı Yufka Böreği
  6. Levrek Marin
  7. Brokoli Salatası
  8. Ezogelin Çorbası
  9. Pancar Salatası
  10. Tekir Tava

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.