SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Dağ Çileği Reçeli

.

Milliyet Haber

Merhaba,

Ada’nın pazarında reçellik dağ çileğini görünce almadan edemedim. Çünkü nadir bulunan bu meyveye marketlerde rastlamak mümkün değil.

Üstelik mis gibi aroması ve lezzeti yetmezmiş gibi bir de antioksidan özelliği taşıyor.

Tadanların yüksek notlarını cömertçe vermeleri, reçelin sınavı başarıyla geçmesinin en güzel işareti. Ne mutlu bana. :)

MALZEMELER:
500 gr. dağ çileği
2 su bardağı şeker
Biraz limon suyu (1 tatlı kaşığı)

YAPILIŞI:
Çileklerin yeşil kısmı ayıklanır ve zedelemeden güzelce yıkanarak suyunun süzülmesi için süzgece bırakılır.

Daha sonra bir tencereye şeker ile süzülmüş çilekler konur. (Uzun süre bekletmeye hiç gerek yoktur.)
Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Bir iki kez tahta kaşıkla karıştırılır ve ra ara bakıp üzerinde oluşan köpükler kaşık yardımıyla alınır. Bu önemli bir detay. Zira bu işlem yapılmazsa reçeliniz kısa sürede küflenir.

Ben reçelimi 30 dakika sürede pişirdim. 25. dakikada da limon suyunu ekledim. Tam kıvamında oldu.

Tüm reçellerin istenilen kıvamda olmasında basit bir deney uygulanır. Bir kaşıkla şerbetinden alıp akıttığınızda son damlalar düşmekte zorlanıyorsa reçeliniz olmuş demektir.

Sıcakken kavanoza doldurulur. Soğuduktan sonra buzdolabında saklanır. Bu ölçü ile küçük bir kavanoz çıktı. Siz fazla olsun derseniz ölçünün katlarını artırırsınız.

Afiyet olsun.

İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Semizotu Yemeği
  2. Mantar Çorbası
  3. Kremalı Poğaça
  4. Pırasalı Yufka Böreği
  5. Levrek Marin
  6. Brokoli Salatası
  7. Ezogelin Çorbası
  8. Pancar Salatası
  9. Tekir Tava
  10. Cevizli Erişte

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.