SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Ezogelin Çorbası

.

Milliyet Haber

Merhaba,

Anadolu Kültüründe çorbaların yeri büyüktür.

Genellikle ya içine katılan malzeme ile adlandırılır ya da temsilcilik üstlenip yaşanmış bir olayı veya pişirilen yerin adıyla anılır.

Mutfağımızın bol çeşitli çorbaları yemeğin başlangıcı gibi görünse de bizde çoğu zaman günün başlangıcı bile olabiliyor.

MALZEMELER:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı dolusu bulgur
Yarım yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
Yarım fincan sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Nane
7 su bardağı su
Limon

YAPILIŞI:
İlk önce bir süzgeçte mercimek, bulgur ve pirinç üçlüsü yıkanır, bir kenara bırakılır.

Düdüklü tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğan kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.

Ardından salça, rendelenmiş sarımsaklar ve tuz eklenir. Bir süre daha çevrilir.

Daha sonra 7 su bardağı su ilave edilip, tencereye yıkanmış bakliyatlar katılır.

Düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp buharından sonra düdüğünü indirip kısık ateşte 15 dakika helme olana kadar pişirilir.

Ocaktan indirince ben blenderi bir kaç kez çalıştırdım, çünkü tüm malzemenin krema gibi olmasın istemedim.

Siz de biraz pütürlü, mercimekler hissedilsin derseniz eziciyi bir kaç kez tutmanız yeterli olacaktır.

Şayet çorbanın kıvamı koyu ise sıcak su ilavesi ile istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

Kasenize koyduktan sonra limonu sıkılır.

En son nane ve pul biberi arzuya göre eklenir.

Afiyet olsun.

İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Semizotu Yemeği
  2. Mantar Çorbası
  3. Kremalı Poğaça
  4. Pırasalı Yufka Böreği
  5. Levrek Marin
  6. Brokoli Salatası
  7. Ezogelin Çorbası
  8. Pancar Salatası
  9. Tekir Tava
  10. Cevizli Erişte

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.