SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Fırında kaşarlı patlıcan

.

Milliyet Haber

Merhaba,

Yaz mevsiminin en sevilen sebzesi ile yine sağlıklı, basit bir fırın yemeği. Sebzeleri mevsiminde pişirmeyi çok önemsiyorum. Lezzetleri, renkleri bir başka oluyor çünkü. Bu tarifimizde bostan patlıcanını tercih ediyoruz. Tezgahlarda bolca mevcut. Alışveriş sizden tarif benden.:)

MALZEMELER:
2 adet bostan patlıcanı
10 dilim taze kaşar peyniri
3 adet iri domates
Nane
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ


YAPILIŞI:
Patlıcanlar yıkanır, alacalı soyulur ve 1 cm. kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğranır, tuzlanır ve havlu kağıdın üzerinde terleme yapıp acı suyunu atması için 1 saat bekletilir.

Daha sonra patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanıp, teflon tavada çok az sıvı yağda her iki yüzü de kızartılır.

Bu arada domatesler ve tost kaşarı dilimlenir.
Fırın tepsisine kağıt serilir. Üzerine 1 dilim patlıcan, bir dilim domates ve bir dilim kaşar konur. Katların araları biraz tuzlanır. Bu işlem aynı şekilde iki kez daha tekrarlanır.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20- 25 dakika tutulur. Çıktıktan sonra biraz dinlendirilir. Üzerine karabiber ve nane yaprağı konularak sunulur.

Afiyet olsun.
instagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Semizotu Yemeği
  2. Mantar Çorbası
  3. Kremalı Poğaça
  4. Pırasalı Yufka Böreği
  5. Levrek Marin
  6. Brokoli Salatası
  7. Ezogelin Çorbası
  8. Pancar Salatası
  9. Tekir Tava
  10. Cevizli Erişte

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.