SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Glütensiz ve Şekersiz Kurabiye

.

Milliyet Haber

Merhaba,

Glütensiz beslenme genelde diyet yapanların ve çölyak hastalarının tercihi olsa da aslında sağlıklı beslenmenin ta kendisidir. Son zamanlarda tatlıdan tuzluya o kadar çok tarif oluştu ki, bu çeşitlilikten damak zevkinize göre bulmamak imkansız. İşte kolayca yapılabilecek bir atıştırmalık. Gelin birlikte deneyelim.

MALZEMELER:
1 büyük su bardağı yulaf (250ml)
Yarım su bardağı çiğ fındık
2 adet muz
1 tatlı kaşığı tarçın
5 adet hurma
8-10 adet kuru üzüm
Bir fiske tuz

YAPILIŞI:
Bir kabın içinde muzlar çatalla ezilir. Buna rondada bir iki kere çektiğimiz yulaf (un ufak etmeden), yine iri kalacak şekilde çekilen fındık, tarçın, küçük küçük kesilen hurmalar, kuru üzümler ve tuz eklenir. Tahta kaşıkla tüm malzeme karıştırılır. Kaşık yardımıyla alınıp fırın kağıdı serili tepsiye dizilir.180 derecede 20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.http://www.instagram.com/gurmedengecme

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Semizotu Yemeği
  2. Mantar Çorbası
  3. Kremalı Poğaça
  4. Pırasalı Yufka Böreği
  5. Levrek Marin
  6. Brokoli Salatası
  7. Ezogelin Çorbası
  8. Pancar Salatası
  9. Tekir Tava
  10. Cevizli Erişte

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.