SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Kinoalı Salata

.

Milliyet Haber

Güney Amerikadaki And Dağlarında yetişen ve tarihi İnkalara dayanan kinoa besin değerinin keşfedilmesiyle popüler bir gıda oldu. Kinoa pancar ve ıspanak tarzı bitkilere daha yakındır. Görüntüsü tahıla benzer ama tahıl değildir. Bulmaca gibi.:) Ben buldum pişirdim, sizlere de öneririm.:) Saka bir yana Güney Amerikalılar tarafından uzun zamandır kullanılan kinoa bizde de artık gereken ilgiyi fazlasıyla görüyor.

MALZEMELER:
Marul
Akdeniz salatası
Mısır
Kinoa
Domates
Ceviz
Roka
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI :
Önceleri kinoayı bir miktar suda haşlayıp süzüyordum. Bu kez 1 çay bardağı kinoayı 1,5 su bardağı suda haşladım. Suyunu çekince ocağı kapattım. Ilınırken yeşillikleri (marul, akdeniz kıvırcığı, roka, maydanoz) yıkadım, derince bir kaba doğradım. Doğranmış domates, mısır ve iri kırılmış cevizi ilave ettim. En üstüne limon zeytinyağ ve tuz karışımlı sosunu gezdirdim. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıp, servis tabağına aldım. Yeşil salata şart değil, yaptığınız diğer salatalara da katabilirsiniz. Hatta biraz fazla dondurup elinizin altında her daim bulundurabilirsiniz.
Afiyet olsun.


İnstagram takip adresim:http://www.instagram.com/gurmedengecme

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Semizotu Yemeği
  2. Mantar Çorbası
  3. Kremalı Poğaça
  4. Pırasalı Yufka Böreği
  5. Levrek Marin
  6. Brokoli Salatası
  7. Ezogelin Çorbası
  8. Pancar Salatası
  9. Tekir Tava
  10. Cevizli Erişte

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.