SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Kuzu incikli nohut tarifi

.

Milliyet Haber

Merhabalar,

Genelde herkes tarafından bilinen besleyici ve lezzetli kış yemeğimiz, özellikle İç Anadolu Bölgemizde çok tüketilir.

İçerdiği bol miktardaki vitamin ve mineral deposu olan nohutun sağlık açısından faydaları ise saymakla bitmez.

Kuru fasulyeden sonra pilav ile birlikteliği tartışılmaz. Hele nohutlu pilavdaki senli benliliği fasulyeye fark atar.:)

Turşu her ikisinin de ortak dostudur. Onsuz asla yapamazlar.:)

MALZEMELER:

400 gr. nohut

500 gr. kuzu incik

1 yemek kaşığı salça

Yarım fincan sıvı yağ

1 adet iri soğan

1 tatlı kaşığı tuz

Biraz pul biber

YAPILIŞI:

Nohut akşamdan bir kabın içinde bolca suda ıslatılır. Nohutu ayrıca haşlamaya gerek yoktur.

Sabah da önce et yaklaşık 15 dakika düdüklüde haşlanır.

Başka bir kaba boşaltılır.

Daha sonra aynı düdüklü tencereye 1 büyük soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağ ile kavrulur.

Salçayı ve tuzunu ekleyip biraz daha çevirilir.

Ardından haşladığımız eti ve suyunu süzdüğümüz nohutu tencereye koyup, etin suyunu da nohutların üstünü 2 parmak çıkacak şekilde ilave ederiz.

Düdüklünün kapağı kapatılıp şayet nohut iyiyse 30 dakika pişirilir. Nohutlar yumuşayıp, etimiz de pişmişse yemeğimiz olmuş demektir.

Pul biberle, turşu ile sunabiliriz.

Afiyet olsun. İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Semizotu Yemeği
  2. Mantar Çorbası
  3. Kremalı Poğaça
  4. Pırasalı Yufka Böreği
  5. Levrek Marin
  6. Brokoli Salatası
  7. Ezogelin Çorbası
  8. Pancar Salatası
  9. Tekir Tava
  10. Cevizli Erişte

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.