SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Semizotu Yemeği

.

Milliyet Haber

Merhaba,
Baharın en sevilen, bol bol tüketilmesi önerilen omega 3 kaynağı semizotunun yemeği de kısa sürede yapılan lezzetlerdendir.

Genelde domatesli salatası, ya da yoğurtlu salatası tercih edilen bu harika yeşil renk mayhoş tatları sevenler için iyi bir alternatif.

Ayrıca iftar sofralarında hafif bir başlangıç olarak da sunulabilir.

MALZEMELER :

1 büyük bağ semizotu
1 adet soğan
3 iri olgun domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN:

Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI:

Semizotlarının kök kısımları kesilerek bol suda iyice yıkanır. Mutfak tahtası üzerinde birkaç parçaya bölünerek süzgeçte bekletilir.

Soğan yemeklik doğranır ve yağda kısık ateşte yumuşayıncaya kadar çevrilir.
Sonra domatesler rendelenir ve tuz ile birlikte tencereye ilave edilir.
5-6 dakika da domateslerle kaynatılır. Ardındn semizotları katılır ve sadece domatesin suyu ile tencerenin kapağı kapatılıp pişirilir.

Zaten çok çabuk pişen bir sebze olduğundan fazla vitaminini öldürmeden kontrol edip ocaktan alabilirsiniz.

Servis ederken sarımsaklı yoğurt ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Zeytinyağlı Börülce
  2. Semizotu Yemeği
  3. Mantar Çorbası
  4. Kremalı Poğaça
  5. Pırasalı Yufka Böreği
  6. Levrek Marin
  7. Brokoli Salatası
  8. Ezogelin Çorbası
  9. Pancar Salatası
  10. Tekir Tava

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.