SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Vişneli ve Çikolatalı Kek

.

Milliyet Haber

Merhaba,

Şu sıralar vişneli günler yaşıyorum. Büyük aşk...Bazen alışverişe sadece vişne almak için çıktığım oluyor. Özenle yıkayıp çekirdeklerini çıkarttığım vişneleri dondurulmak üzere poşetlere koyup, bir nevi koruma altına alıyorum. :) Her poşet bir mutluluk. Bu arada bilenler bilir asla taze fındık ve mısıra da ihanet etmiyorum. :)

Kekimize hazırladığımız vişnelerden 1 bardak ayırarak başlayalım.

MALZEMELER:
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tepeleme kaşık kakao
1 su bardağı vişne
1 paket kabartma tozu
1 avuç çikolata parçacığı

YAPILIŞI:
Derince bir kapta 3 yumurta ve şeker mikser ile çırpılır. Ardından 1 su bardağı süt, sıvı yağ, kakao eklenip, biraz daha çırpılır. Şimdi de un, kabartma tozu, çikolata parçacıkları ve çekirdekleri ayıklanmış vişneler ilave edilir. Tahta kaşık yardımıyla özleşene kadar karıştırılır.

İstenirse muffin kalıplarına, ya da normal kek kalıbınıza fırın kağıdı sererek önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.

Hatta kekin bir kısmını derin dondurucuda saklayıp, yiyeceğiniz zaman yarım saat öncesinden çözdürebilirsiniz.

Hamarat fichiko kız çoktan pişirdi de keyfini sürüyor, benden söylemesi.:)

Afiyet olsun.

İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Semizotu Yemeği
  2. Mantar Çorbası
  3. Kremalı Poğaça
  4. Pırasalı Yufka Böreği
  5. Levrek Marin
  6. Brokoli Salatası
  7. Ezogelin Çorbası
  8. Pancar Salatası
  9. Tekir Tava
  10. Cevizli Erişte

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.