SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Zeytinyağlı Bakla

.

Milliyet Haber

Merhaba,
Baharın yeşilliği, kokusu, habercisi bakla artık tezgahlarda.. Ben de enginar yatağında zeytinyağlı bakla ile karşınızda.:) Tarif gayet kolay, bunun için enginar desenli örtünüzün olması yeterli.:) Şaka bir yana taze baklanın tam zamanı ve yine sağlıklı, yine muhteşem bir lezzet sizlerle buluşuyor.

MALZEMELER:
1 kg. bakla
2 adet soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı silme tuz
4 adet kesme şeker
3-4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Dereotu (üzreri için)

YAPILIŞI:
Baklalar ayıklanır, kenarlarında kılçık varsa alınır. Bolca suda yıkanır.Genelde körpe baklalarda yanlarını almaya gerek kalmıyor. Düdüklü tencereye soğanlar yemeklik doğranır, yağ, baklalar, tuz, şeker ve suyu ( yemeğin yarısına kadar) konur. Ben üzerine bir tatlı kaşığı kadar da limon suyu gezdirdim.Tüm malzemeler çiğden aynı anda eklenir. 30 dakika çok kısık ateşte pişirilir. Dereotu ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Afiyet olsun.

İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Semizotu Yemeği
  2. Mantar Çorbası
  3. Kremalı Poğaça
  4. Pırasalı Yufka Böreği
  5. Levrek Marin
  6. Brokoli Salatası
  7. Ezogelin Çorbası
  8. Pancar Salatası
  9. Tekir Tava
  10. Cevizli Erişte

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.