Erkekler için Estetik: Meme büyültme ve karın germe

Erkeklerde memenin büyümesi östrojen hormonunun fazla salgılanmasından ya da meme dokusunun östrojen hormonuna fazla duyarlı olmasından kaynaklanır. Bu problemleri yaşayan ve estetik kaygı taşıyan erkekler için jinokomasti tedavisi ile 45 dakikalık bir operasyon sonucunda ideal görünüme kavuşmak mümkün.

Erkeklerde Jinekomasti genetik yatkınlıklardan, fazla östrojen salınımından ve diğer çeşitli nedenlerden ortaya çıkabilir. Bu görünümünden dolayı birçok erkek deniz, hamam, sauna ya da birçok spordan uzak durmayı tercih etmekte hatta psikolojik sorunları beraberinde getirebilmektedir. Liposuction tedavisi ile 45 dakika gibi bir sürede bu problemden kurtulmak mümkün olup, operasyon için genel anestezi tercih edilir. Yağ dokusu fazlalığının yanında deri fazlalığı cerrahi müdahale ile giderilir.

Haberin Devamı

Aşırı kilo kaybı, bölgesel kilo alımı gibi problemler sonrasında oluşan çatlak derinin çıkarılması işlemi olan abdominoplasti (karın germe) ameliyatı 5 ile 6 saat arasında bir operasyondur. Etkili sonuç alınabilmesi için liposuction yöntemi ile kombine edilebilmektedir. Karın germe ameliyatından sonra gerginlik, şişkinlik ve hafif ağrı problemleri yaşanabilir. İşe dönme süreci 15 gün kadardır. 4-6 hafta geçtikten sonra kaslar ile ilgili egzersizlere başlanabilir.