SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yatak odalarını sıradanlıktan kurtaran pratik fikirler

Günün tüm yorgunluğunu atıp ertesi güne dinç başlamamızı sağlayan yatak odalarımızda konforu sağlamak için bu tüyolara uyun!

|

Yoğun ve stresli günleri sonlandırdığımız, uyuyarak yenilendiğimiz ve dinlendiğimiz, yepyeni bir güne enerjik ve mutlu bir şekilde gözlerimi açtığımız yatak odaları işlevlerine bakıldığında sağlığımız ve yaşam kalitemiz açısından dekorasyonlarına en çok özen gösterilmesi gereken odalar.

Ancak maalesef evlerimizin sosyal alanlarının görünüm ve dizaynına yatak odalarından daha çok dikkat ediyoruz. Yatak odalarımız sağlıklı bir uyku uyuyabileceğimiz, konforlu ve dinlendirici ama aynı zamanda da sabahları bize gerekli enerjiyi verebilecek kadar yenileyici ve canlı bir dekorasyona sahip olmalı.

İçinde rahat etmemiz ve kendimizi iyi hissetmemiz de şart ve bu yüzden de estetik olarak bizi tatmin eden bir tarz ve tasarım tercih etmeliyiz. Sıradanlık özellikle yatak odalarında hiç de aranan bir özellik değil çünkü son derece kişisel ve özel bir alan bu odalarda karakterimize uyum sağlayan farklı bir dekorasyon olması demek yatak odalarında geçirdiğimiz zamanın da çok daha kaliteli ve huzurlu olması demek. Biz de bu yazımızda yatak odalarının dekorasyonundan sıkılanlar için pratik tasarım fikirlerini derledik...

Vakit geçirebileceğiniz bir yatak odası tasarımı
(Grupo Arquitectura / homify.com.tr)

Yatak odaları genellikle bir yatak, bir dolap, bir komodin, şifonyer gibi temel ve basit mobilyalardan oluşur. Uyumak ve giyinmek gibi temel ihtiyaçlara hitap eden bu mobilyalar sizi uyku dışında kalan zamanınızı yatak odanızda geçirmeye teşvik etmez. Oysa yatak odanız da evinizin bir parçasıdır ve sizden belli bir ilgi bekler. Bu örnekteki gibi bir televizyon ünitesi, rahat ve şık bir koltuk ve ona eşlik eden sehpa Pazar sabahlarınızı renklendirebilir. Yatak odanızda yeterince yeriniz varsa bu fikre bayılacağınıza eminiz.

Renkli duvarlara huzur veren duvar çıkartmaları
(Labzona / homify.com.tr)

Duvar resimleri ve çıkartmaları son yılların yükselen trendleri arasında yer alıyor. Pek çok renk ve desendeki duvar çıkartmalarını piyasadan kolaylıkla ve uygun fiyatla temin etmeniz mümkün. Duvarlara zarar vermeyecek yapıda olan bu çıkartmaları gerektiği zaman değiştirebilir, sıkıldığınızda bir başkasını uygulayabilirsiniz. Üstelik bu son derece basit ürünler yatak odanıza maliyetinin ve harcanan emeğin çok üzerinde bir katkı sağlayabilir. Güne daha güzel başlamanıza ya da daha keyifli düşüncelerle uykuya dalmanıza yardımcı olabilirler.

Yaratıcı fikirler, romantik uykular
(Brick Construccio / homify.com.tr)

Ev dekorasyonları söz konusu olduğunda yaratıcı fikirlere açık olmak yaşam alanlarınızda her zaman fark yaratacaktır. Yaratıcı tasarımlar oluşturmak için de büyük bütçelere ihtiyacınız yok. Örneğin bu resimdeki gibi çarşaflarla tasarlanan yatak perdeleri yatak odasının tüm atmosferini değiştirmeye ve harika bir estetik algısı yaratmaya yetiyor.


Şık avizeler
(İdea Mimarlık / homify.com.tr)

Bir mekâna mobilyaları değiştirmeden farklılık ve yenilik katmanın en kolay yolu aydınlatma ünitelerini yenilemektir pek tabii ki. Şık avizeler ya da sıra dışı ışıklandırma üniteleri de sıradan bir yatak odasını bile eşsiz bir görünüme kavuşturabilir.


Yuvarlak yataklar
(Glamour Lorca / homify.com.tr)

Yatak odanızı sıradan görünümünden kurtarmak istiyorsanız en temel yatak odası mobilyası olan yatağınızı değiştirerek eşsiz bir dekorasyon yaratabilirsiniz. Yuvarlak yataklar çağdaş yatak odası dekorasyonlarının vazgeçilmez öğelerinden biri olarak öne çıkıyor. Farklı temalarla harmanlandığında yuvarlak yataklar hem karizmatik, hem konforlu, hem de romantik bir estetik meydana getirebiliyor.


Eğlenceli ve farklı modeller
(Specht Architects / homify.com.tr)

Sıradan yataklardan sıkıldıysanız ama büyük bir yuvarlak yatak için de yeterli alanınız yoksa o halde eğlenceli ve farklı yatak modelleriyle şahane dekorasyonlar yaratabilirsiniz. Örneğin bu resimdeki tekerlekli yatak modeli sıra dışı yapısı ve çağdaş estetik anlayışıyla eşsiz bir yatak odası dekorasyonuna tek başına imza atıyor.

Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.