SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yeni evleneceklere beyaz eşya alışverişi için tavsiyeler

Teknoloji perakendeciliğinin öncü firmalarından İstanbul Bilişim’in Genel Müdürü Levent Menteşe, yeni evlenenler için heyecanlı geçen bu hazırlık sürecinde bilinçli yapılan alışverişlerin evlilik bütçesine oldukça katkı sağladığını belirtiyor.

|

Yazın hız kazanan düğünler beyaz eşya alışverişlerini de hareketlendirdi. Düğün sezonunun açılmasıyla heyecanlı ve zahmetli geçen evlilik hazırlıkları çiftleri mutlu ettiği gibi yanlış beyaz eşya tercihleri bu mutluluğa gölge düşürebiliyor. Düğün alışverişlerinde yapılan yanlış tercihler özellikle çiftlerin ceplerini yakarken dönüşü olmayan ekstra masraflara da sebebiyet verebiliyor. Türkiye’de her yıl ortalama 600 binden fazla çiftin dünya evine girdiğini hatırlatan uzmanlar, bu dönem yapılacak olan alışverişlerde tüketicileri uyarıyor.

Teknoloji perakendeciliğinin öncü firmalarından İstanbul Bilişim’in Genel Müdür Levent Menteşe, ‘’Çiftler genellikle havaların sıcak olduğu dönemlerde evlenmeyi tercih ediyor. Ramazan ayının Mayıs’ın ortalarına denk gelmesi ile birlikte ertelenen düğünlerin şimdilerde yapıldığını gözlüyoruz. Kayıtlara göre 150 bin çift evlenmek için sıra bekliyor. Bu dönem alışverişlerde yapılan en büyük yanlış plansız ilerlemektir, bütçeyi belirlememek ya da doğru yönetmemek birçok probleme yol açabilir. Bu yüzden yapmanız gereken ilk şey kendinize net bir bütçe belirlemek ve alışveriş listesi oluşturmak.’’ açıklamasında bulundu.

‘’Beyaz Eşya Seçerken İlk Kıstas Kalitedir’’

Doğru beyaz eşya almanın ilk kıstasının kalite olduğu vurgulayan Levent Menteşe, ‘’Bu süreç bütçe, renk, tasarım ve tarz olarak devam eder. Önceki yıllara nazaran yeni nesille birlikte ürünlerin enerji tüketimleri, renk stilleri, kaliteleri daha fazla araştırılır duruma geldi. Özellikle Inox modeller son yılların revaçtaki ürünleri arasında.’’ diye konuştu.

‘’Bütçe Belirlemek Çok Önemli’’

Beyaz eşya alırken doğru bütçe planlamanın önemine değinen Levent Menteşe, ‘’Bütçeniz paralelinde kiralayacağınız ya da satın alacağınız evi belirledikten sonra tarzınıza karar verin. Bu dönem en çok yapılan hataların başında ürünün hacimleri ve boyutlarına dikkat edilmemesi geliyor. Özellikle buzdolaplarının ev ölçüsüne göre alınmaması tüketiciyi oldukça zora sokuyor. Günün yorgunluğunu atıp en mutlu anlarınızı yaşayacağınız evde tüm eşyalarınızın bir bütünlük içinde olması gerekir. Seçiminiz minimalist çizgiler, avangart bir tarz ya da farklı bir stil olabilir, alışverişinizi bu bütünlüğe sadık kalarak gerçekleştirmelisiniz. Tarzınıza karar verdikten sonra direkt alışveriş aşamasına geçmeyin, alışverişe çıkmadan önce listenizdeki ürünlerle ilgili internette araştırma yapın. Nerelerden ulaşabileceğinizin ve fiyat-kalite ilişkisinin tercihlerinizde çokça etkisi olacaktır. Bu araştırma sayesinde hem vakitten hem de nakitten tasarruf sağlayabilirsiniz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Düğün Paketleri Sık Tercih Edilenler Arasında’’

Standart bir düğün paketinin ortalama 7500 TL gibi bir bütçeye denk geldiğini ifade eden Levent Menteşe, ‘’Bizler de sektör olarak düğün dönemlerinde kampanya ve planlamalar yaparız. Tüketicilerin istekleri doğrultusunda dönem dönem alternatif düğün paketleri oluştururuz. Bu paketlerin avantajları tüketicilerin birçok model arasında kafa karışıklığı yaşamasını önleyip doğru ürünlere yönlendirmektir. Bu paketleri genel olarak müşterilerin aramış olduğu ürün özelliği ve renklere göre oluşturuyoruz.’’ dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.