Siyaset Başbakanı kim tehdit etti?

Başbakanı kim tehdit etti?

05.03.2014 - 10:05 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershaneler konusunda Başbakanın tehdit edildiğine ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili soruya, “Bugün isim vermemi mi istiyorsunuz? O akşamki konuşmalarıma ilave edecek herhangi bir husus yok” yanıtını verdi.

Başbakanı kim tehdit etti


Başbakan Yardımcısı Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen “600. Yılında Türkiye-Polonya İlişkileri Sempozyumu”na katıldı. Açılış konuşmasının ardından Arınç, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Sayın Cumhurbaşkanımız Devlet Denetleme Kurulu’nu bu yasa dışı dinlemelere ilişkin görevlendirdi. Bu konuda sizin de görüşlerinizi alabilir miyiz?” sorusu üzerine Arınç, “Biliyorsunuz Devlet Denetleme Kurulu anayasamız gereğince sayın Cumhurbaşkanımıza doğrudan bağlı bir kurumdur. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı konularda kendilerine görev verebiliyor. Rapor hazırlanmasını isteyebiliyor. Bugüne kadar da çok önemli konularda Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirmişti ve onların hazırladığı raporlar Türkiye’de önemli bir gündem oluşturmuştu. Sanıyorum üç konuda kendilerini görevlendirmiş. Biz bunların sonuçlarını, raporlarını kamuoyuna yansıdığı zaman öğrenmiş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın görev vermesidir. İlgili kurumda Devlet Denetleme Kurulu’dur. Sanıyorum olumlu, ülke için faydalı sonuçlar çıkacaktır” cevabını verdi.

BAŞBAKANI KİM TEHDİT ETTİ ?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Osmaniye mitinginden sonra gazetecilere paralel yapının örgüt şemasının ellerinde olduğuna dair yaptığı açıklamalarla ilgili soruya ise Arınç, “Sayın Başbakanımızın Osmaniye mitinginden sonra gazetecilere yaptığı açıklama konusunda hiçbir bilgim yok. Ben de başka bir mitingden geliyorum. Dolayısıyla sayın Başbakan ne demişse gazetelerde onları takip edeceğiz” yanıtını verdi.
Kendisinin katıldığı bir televizyon programında dershaneler konusunda Başbakanın tehdit edildiğine ilişkin yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Arınç, “Bugün isim vermemi mi istiyorsunuz? O akşamki konuşmalarıma ilave edecek herhangi bir husus yok” ifadelerini kullandı.