Siyaset Belediyelerin araç gerecine el koyun

Belediyelerin araç gerecine el koyun

27.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bölücü terör örgütünün ülkenin güneydoğusunda hakimiyet tesis ettiğini vurgulayan Erdoğan “Kaymakamlar kanunların verdiği yetkiyi kullanarak örgütün yaptığı tahribatı gidermek ve belediyelerin yol açtığı boşlukları doldurmak için cesur şekilde harekete geçmelidir” dedi

Belediyelerin araç gerecine el koyun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaymakamlara HDP’li belediyeler konusunda talimat vererek “Kaymakamlar örgütün yaptığı tahribatı gidermek ve belediyelerin yol açtığı boşlukları doldurmak için cesur bir şekilde harekete geçmelidir. Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyarak, diğer kurumların imkanlarını kullanarak bölgede hayatı bir an önce normale döndürmemiz şarttır” dedi. Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’nun öncelikli görevinin paralel yapı ile mücadele olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantıda yaklaşık 300 kaymakamla bir araya geldi. Erdoğan, yemekli toplantıda şu mesajları verdi:

KORKMADAN ÜZERİNE GİDECEĞİZ: Mesele aşk. Eğer aşk varsa, yorulmazsın kardeşim. O dağları deler. Biz de millete hizmet aşkıyla çalıştığımız müddetçe Allah’ın izniyle yorulmayız. Bu aziz ülkenin her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla, ecdadımızın alın teriyle sulanarak vatanımız haline gelmiştir. Bugün de kanımızı ve alın terimizi sakınmadan bulunduğumuz görevlerin hakkını vererek, ecdadımıza, şehitlerimize layık olduğumuzu göstermeliyiz. Yılmadan, usanmadan, çekinmeden, korkmadan bu işin de üzerine üzerine gideceğiz.. Bizim ülkemizde ikinci bir bayrak söz konusu değildir. Onun için de ‘bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’.

Haberin Devamı

KÜLAHIMA ANLATSINLAR: Ve tek vatan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu sahtekarların söylediği işte ‘bizim vatan arayışımız yok’ filan bunları biz yutmayız. Onu külahıma anlatsınlar. Bunların dertlerini biliyoruz. Onun için de 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları üzerinde yaşamak isteyenler, bir hukuk devleti olan ülkemizde hukukun kendilerine tanıdığı neyse bu hakkı kullanmak suretiyle yaşamalıdır.

RAHAT DUR: Ben hangi haklara sahipsem, sen de aynı haklara sahipsin, rahat dur ya. Parlamentoya giriyor musun? Giriyorsun. Makamlara gelmekse geliyor musun? Geliyorsun. Daha ne istiyorsun ya? Ama dert başka. Bu güzel ülkemizi, bu vatan topraklarımızı bölmek, parçalamak, buralardan o tarihi hesaplarını kendilerine göre yerine getirmek. Ve tek devlet. Bu devletin içinde bir başka devlet olamaz. Türkiye Cumhuriyeti, devlet tek. Birisi paralel devlet yapılanması diye çıkmış, öbürü kendine göre bir başka devlet yapılanması anlayışı ile ortada dolaşıyor. Hiçbiriniz bu ülkede Allah’ın izniyle böyle bir arayışın karşılığını bulamayacaksınız.

BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKSİNİZ: Bedelini de ağır ödeyeceksiniz, ödüyorsunuz. Şehitlerimiz var ama biz buna inanarak yola çıktık. Rabbimiz onun müjdesini bize verdi. Bu topraklar şüheda fışkırır. Batı’da bunu görürsün, Doğu’da da. Kuzey’de de görürsün, Güney’de de bunu görürsün. Bu şehitlerimizin olmadığı yer yok.

Haberin Devamı

MEVZUATI KENARA KOYUN: Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır. Sizden ricam bu. Mevzuat şöyledir, böyledir, yeri geldiği zaman koyun mevzuatı bir kenara, kendi zihinsel inkılabınızı devreye sokun. ‘Ben bunu bu şekilde yaparım’ deyin ve yapın. İşte bu, idareyi kullanmaktır. Kim için kullanıyorsunuz bunu. Vatandaş için. Hiç çekinmeyin kullanın.

AHLAKSIZ YÖNTEMLER: Bölücü terör örgütü ülkemizin güneydoğusunda bazı ilçe ve mahallelerde her türlü ahlaksız yöntemi kullanarak hakimiyet tesis etmeye çalışıyor. Örgütün güdümündeki partiye mensup belediyeler, tamamen bunların kontrolü altına girmiş. Diğer kamu kurumlarında çalışan kimi görevlilerinin de gizli veya açık destek verdikleri anlaşılıyor. Güvenlik güçlerimiz büyük bir fedakarlık ve hassasiyetle teröristleri birer birer temizliyor ama mülki idari amirlerine de önemli görevler düşüyor.. Bilhassa kaymakamlar kanunların kendilerine verdiği yetkiyi en etkili şekilde kullanarak örgütün yaptığı tahribatı gidermek ve belediyelerin yol açtığı boşlukları doldurmak için cesur şekilde harekete geçmelidir. Vatandaşlara sunulan hizmetlerde kesintilerin oluşmasına, vatandaşlarımızın bu belediyelerce mağdur edilmesine izin veremeyiz.

Haberin Devamı

HİÇ BEKLEMEYECEKSİNİZ: Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyarak gerek diğer kurumların imkanlarını kullanarak bölgede hayatı bir an önce normale döndürmemiz şarttır. Ayrıca terör örgütüne destek veren kamu görevlileri de süratle belirlenip adalete teslim edilmelidir. Hiç beklemeyeceksiniz. Kim yapmış bu haysiyetsizliği, kim bu ihaneti yapmış, tutacaksınız hemen yargıya teslim edeceksiniz. Güvenliğin tesisinin ardından zarar gören yerleşim yerleri hızlı ve dikkatli bir planlamayla yeniden yapılandırılmalıdır..

KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ: Kaymakamlarımız, vali yardımcıları, valilerimiz bulundukları il ve ilçeleri avuçlarının içi gibi ezbere bilecekler. Her tehlikeyi, her tehdidi anında bertaraf edecekler. Benim için başarının ölçüsü budur. Unutmayınız, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler.

Haberin Devamı

PARALEL YAPI TALİMATI: Paralel ihanet çetesinin içeride ve dışarıda ülkemize verdiği zararı, şu anda bize en büyük husumeti besleyen ülkeler dahi başaramamıştır, bundan emin olunuz. Devlet geleneğimize de açık bir tehdit oluşturan bu yapı mensuplarını, kamunun tüm kademelerinden süratle temizlemek mecburiyetindeyiz. Paralel yapıyla mücadele çalışmaları, gerek MGK gerekse Devlet Denetleme Kurulumuz aracılığıyla yakından takip edilmektedir. Bana bağlı çalışan Devlet Denetleme Kurulu’nun en öncelikli görevi budur..