Siyaset Denetleme Kurulu görevlendirildi

Denetleme Kurulu görevlendirildi

14.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’daki saldırının farklı bakış açısıyla kapsamlı incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirdiğini açıklayan Erdoğan, “Hatalar incelemeler esnasında ortaya çıkacaktır” dedi

Denetleme Kurulu görevlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Ortak basın toplantısında Erdoğan, Ankara Garı önünde yaşanan iki ayrı patlamanın kendisini derinden üzdüğünü belirterek, “Saldırının hedefi, orada bulunan vatandaşlarımızla birlikte ülkemizin ve milletimizin tamamıdır” dedi. Erdoğan, “Devlet Denetleme Kurulumuz da bu konuyu ayrıca onlar da farklı bir bakış açısından ele almak suretiyle Anayasamızın 108’nci maddesinin verdiği yetki ve göreve istinaden kapsamlı bir inceleme ve araştırma yapılmasının talimatını verdim” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili hiçbir ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşündüğünü belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“DEAŞ, PKK ve onun türevleri olan PYD-YPG ile DHKP-C dahil tüm ihtimaller sonuna kadar araştırılmalı, sadece maşalar değil, onları kullanan güçler de mutlaka ortaya çıkartılmalıdır” dedi.

Muhalefeti eleştirdi

Erdoğan saldırı sonrasındaki tutumlarından ötürü muhalefeti de şöyle eleştirdi:

“Henüz cenazeler toprağa verilmeden eylem çağrısında bulunanların, hayatı durdurma kampanyası başlatanların iki yüzlülüklerine hep birlikte şahit olduk.”

Cumartesi günkü saldırı ile ilgili derin devlet suçlamasında bulunanlar olduğu ile ilgili olarak Erdoğan, “Şimdi bu neye göre söyleniyor? Fikirle mi konuşuyoruz, bilgiyle mi konuşuyoruz? Eğer fikirle konuşursanız hep yanılırsınız ama bilgiyle konuşursanız bilgide delil vardır, ona saygı duyulur. Gördüğüm o ki bilgiyle değil dedikoduyla konuşuluyor veya bir fikirle veya bir ideolojiyle konuşuluyor. Halkının yüzde 52’sinin oyuyla seçilmiş bir insanı acaba diktatör olarak ilan edenler kimler? Menfaatleri elden gidenler mi” dedi.

Haberin Devamı

Çalışmaların neticesinde saldırının hangi örgütler tarafından yapıldığının ortaya çıkacağına işaret eden Erdoğan, “İstihbarat örgütlerimizin işte şurada daha kısa süre önce yaptıkları açıklamalarla yurtdışından ülkemize gelen bölücü terör örgütünün mensubu bazılarının eylem yapmaya hazırlandıkları zaten açıklandı. İnanıyorum ki bu haince eylemi kim yaptı, bunları da birlikte göreceğiz” dedi.

‘Hata vardır’

Erdoğan, “Bu tür faaliyetlerin içerisinde özellikle terör ve terörle mücadele noktasında hiçbir zafiyetin olmaması iddiasını ben tabii çok yüksek tonda bir yaklaşım olarak görürüm. Yani muhakkak ki bir hata, bir eksiklik bir yerde vardır ama bunun boyutu ne kadardır, bunlar da bu incelemeler esnasında ortaya çıkacaktır” dedi.

Erdoğan saldırıyla ilgili Suriye çıkışı yaparak, “Günler öncesine haftalar öncesine gidelim, istihbarat örgütünün vermiş olduğu, ülkemize girerek ülkemizde değişik eylemlerde bulunmaya yönelik bazı hazırlıkların yapıldığı ki bu Suriye kaynaklı olduğuna dair burada bazı istihbaratlar var” dedi.

Haberin Devamı

Muhalefete istifa yanıtı
Erdoğan bakanların istifa etmesi tartışmalarıyla ilgili olarak da “Bu tür olayda hemen istifa mekanizmasını çalıştırma anlayışı doğru bir yaklaşım değildir. Eğer siz her bu tür anlayışta ‘hemen istifalarını versinler’ yaklaşımıyla yaklaşırsanız burada bir şey ortaya çıkar, arkadaşlar biz devlet yönetiyoruz ve insanız, hepimizin hatası olabilir.
Eğer bunu söyleyenler kalkıp da istifa mekanizmasını bu kadar kolay çalıştırıyorlarsa bir siyasi partiye genel başkan niye olunur, o siyasi partiyi iktidara taşımak için olunur. Ama siz bir siyasi partiyi iktidara taşıyamıyorsanız, birileri ‘hadi istifa et’ dediği zaman niye istifa etmiyorsunuz? Burada bazı şeylerin de yerli yerinde hakkını teslim etmek lazım. Üzerinde durulan arkadaşlarımız Türkiye’nin dört bir yanında terörle mücadelenin kavgasını veriyor.
Gerek İçişleri olsun gerek Adalet Bakanımız olsun bunlar koşturuyorlar takip ediyorlar. Hemen istifa ile çözümü bulamazsın. Nerede eksiğimiz var önce bunu dört dörtlük tespit edelim ondan sonra gerçekten burada bir görevi ihmal söz konusuysa o zaman zaten atılması gereken adımı başarı için başbakan da atar ilgili diğer birimler de atar. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.