Siyaset Külliye’de atamalar sürüyor

Külliye’de atamalar sürüyor

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği yerine oluşturulan İdari İşler Başkanlığı’nın başına Genel Sekreter Fahri Kasırga yerine yardımcısı Metin Kıratlı’yı atadı. Kasırga ise yeni kararname ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı oldu.

Külliye’de atamalar sürüyor

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı başkanlıklara ve başdanışmanlıklara ilişkin atama kararları dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği yerine kurulan İdari İşler Başkanlığı’na, mevcut Genel Sekreter Yardımcısı Kıratlı atandı. Kıratlı, böylece yeni yapıda “en yüksek devlet memuru” oldu. Kasırga ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na getirildi. 11 Eylül 2014’te Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan Kasırga, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı rehin alınmıştı.

Haberin Devamı

Devlet Denetleme Kurulu üyeliğine Mehmet Emin Baysa atandı. Baysa kapatılan Başbakanlık Teftiş Kurulu’nda başkanlık görevini yürütüyordu. Baysa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık makam odasında ve ikametinde bulunan dinleme cihazlarına ilişkin böcek soruşturması ile Reyhanlı patlaması ile ilgili soruşturmayı yürütmüştü.

Bakanlara yardımcı

Atama kararları ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yardımcılığı görevine Bülent Aksu atandı. Aksu, 2012-2013 arasında Azerbaycan milli petrol ve gaz şirketi SOCAR iştiraki olan Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’de CFO ve ve yine SOCAR iştiraki Star Rafineri A.Ş.’de CFO görevlerinde bulundu. Aksu Temmuz 2016 itibarıyla Turkcell’de finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Haberin Devamı

Halil Eldemir ve Dr. Şuayip Birinci de Sağlık Bakanı yardımcıları olarak atandı. Eski Ak Parti Milletvekili olan Eldemir, mühendis olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı’nda bakan yardımcılığına getirildi.