Siyaset 'Mücadele sadece yasakla yürümez'

'Mücadele sadece yasakla yürümez'

04.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Kurulu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ‘Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz’ ifadelerini kullandı

Mücadele sadece yasakla yürümez

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Her türlü bağımlılıkla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bağımlılıkla mücadele elbette yasakların, cezaların etkisi yadsınamaz ancak bu mücadele, sadece yasaklarla yürütülecek bir süreç değildir. Bizler, zararlı alışkanlıklara karşı öncelikle toplumsal duyarlılık ve yaygın bir sosyal reaksiyon oluşturmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Bu yılın şubat ayında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile yeniden oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK), dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay başkanlığında toplandı. İlk toplantısını yapan kurulda öğrencilerde sigara, alkol, madde ve teknoloji kullanımı araştırmasının sonuçları değerlendirildi.

‘Ayrı bir önemi var’

Toplantıya; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu katıldı. Toplantı açılışında konuşan Oktay, şunları söyledi:

Haberin Devamı

KARARLILIKLA SÜRECEK: Toplantımız, Kurul’un üyelik yapısını düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Genelgesi sonrası gerçekleştirdiğimiz ilk toplantı olması açısından ayrı bir önem arz etmektedir. Her türlü bağımlılıkla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bugün zararlı alışkanlıklarlara karşı izlediğimiz temel stratejilerimizi, eylem planlarımızın uygulama sonuçlarını ve mücadelede geldiğimiz noktayı değerlendireceğiz. Davranışsal bağımlılıklar ile mücadele ve zararlı sanal içeriklere yönelik tedbirleri içeren eylem planını görüşerek karara bağlayacağız.

Teknolojik gelişmeler

REAKSİYON OLUŞTURMAK: Her türlü bağımlılıkla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bağımlılıkla mücadele elbette yasakların, cezaların etkisi yadsınamaz ancak bu mücadele, sadece yasaklarla yürütülecek bir süreç değildir. Bizler, zararlı alışkanlıklara karşı öncelikle toplumsal duyarlılık ve yaygın bir sosyal reaksiyon oluşturmak mecburiyetindeyiz. Bu çerçevede özellikle teknolojik gelişmelerin toplum üzerindeki etkilerini iyi okuyarak, uyuşturucu, içki, sigara ve kumarla beraber sanal bağımlılık gibi sorunlarla da mücadele etmek durumundayız.

Haberin Devamı

DESTEĞE DAVET EDİYORUM: Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sağladığı bütüncül bakış açısıyla bağımlılık konusunda gelecekte oluşabilecek toplumsal sorunları önlemek ve mevcut sorunlara müdahelede bulunmak amacıyla paydaşlar arasında çok boyutlu mücadele anlayışını yaygınlaştırmalıyız. Buradan kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek birliklerini, ülkemizin bütününde bağımlılıkla mücadele seferberliğine destek vermeye davet ediyorum. Bunu milletimiz, ülkemiz ve evlatlarımızın geleceği için yapmalıyız.