Siyaset TSK, FETÖ’den temizlendikçe daha güçleniyor

TSK, FETÖ’den temizlendikçe daha güçleniyor

14.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TSK’nın kendisini zayıflatmak ve yıpratmak için çalışan FETÖ mensuplarından temizlendikçe daha da güçlenmekte olduğunu belirten Akar, “61’i Pençe Harekâtı’nda olmak üzere Irak’ın kuzeyinde 143 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

TSK, FETÖ’den temizlendikçe daha güçleniyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ve bakan yardımcıları ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Genelkurmay Karargâhı’nda düzenlenen törene katıldı. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gaziler ve ailelerinin de katıldığı törende konuşan Akar, “Tıpkı Çanakkale’de ve milli mücadelede olduğu gibi egemenliği, bağımsızlığı, milli ve manevi değerleri uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan asil milletimizin 15 Temmuz’da gösterdiği cesaret, fedakârlık ve kahramanlık yeni bir diriliş destanı olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Pençe Harekâtı

“TSK da kendisini zayıflatmak için çalışan hain FETÖ mensuplarından temizlendikçe daha da güçlenmekte” diyen Akar, bunun en açık göstergesinin, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Pençe Harekâtları ve tatbikatlarda elde edilen başarılar olduğuna işaret etti. Yerli ve milli silah sistemleri ile donatılmış TSK personelinin başta FETÖ, yurt içinde ve sınır ötesinde PKK/ PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin faaliyetleri olmak üzere, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta milletin egemenlik ve bağımsızlığına yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğünü aktaran Akar, şöyle devam etti:

“Operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda devam ediyor, edecek. 27 Mayıs’tan bugüne kadar 61’i Pençe Harekatı’nda olmak üzere Irak’ın kuzeyinde toplam 143 terörist etkisiz hale getirilmiştir. TSK Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde, mavi vatanımızda ve semalarımızda devletimizin bekası, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için mücadele ederken aynı anda NATO, AB, BM ve AGİT bünyesindeki görevlerini de başarıyla yerine getirmekte, bölgesel-küresel barış ve istikrara katkı sağlamaktadır.”

Haberin Devamı

TSK’nın “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla milletinin emrinde olduğunu vurgulayan Akar, “En büyük takdir güvenilmek, en büyük başarı bu güvene layık olmaktır” ifadelerini kullandı.