Voleybol ‘Artık Avrupa seviyesindeyiz’

‘Artık Avrupa seviyesindeyiz’

25.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

CEV Avrupa Altın Ligi kupasını kaldıran A Milli Erkek Voleybol Takımı’ndan Arslan Ekşi, “Bu oyunumuzu sürdürebilirsek, Avrupa Şampiyonası’nda madalya düşünebiliriz” diye konuştu.

‘Artık Avrupa seviyesindeyiz’

ERKAN AYRAÇ

Haberin Devamı

Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenen 2019 CEV Avrupa Altın Ligi final-four’unda Belarus’u yenerek kupayı kaldıran A Milli Erkek Voleybol Takımımızın kaptanı Arslan Ekşi ile Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ büyük başarıyı MİLLİYET için değerlendirdi. İlk olarak sözü alan Arslan Ekşi, erkeklerde Türk voleybol tarihinin en büyük başarılarından birine ulaştıklarını belirterek, “Çok sert maçları kazanarak kupayı kaldırdık. Belki böyle bir performans bizden beklenmiyordu, ama bunu başardık” dedi.

Eylül’de düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’ndaki madalya şanslarını da değerlendiren milli voleybolcu, “İki sene önce çeyrek finali kılpayı kaçırmıştık. Bu kez ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Bu voleybolu sürdürebilirsek madalya bile düşünebiliriz. Oynadığımız voleybol Avrupa seviyesine çıktı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise şu ifadeleri kullandı: “Hep söylüyorduk, ‘Milli takımın geleceği çok iyi’ diye. Gençleştirme operasyonumuz başarıya ulaştı. Namağlup final-four’a kalmamız ve kupayı kaldırmamız güzel bir şey. Voleybola her zaman ilkleri yaşatıyoruz. Yaşatmaya da devam edeceğiz.”

Alınan kupanın Avrupa Şampiyonası öncesi moral olduğunu da vurgulayan TVF Başkanı, “Ufak hatalarla daha önceki turnuvada bir kaybımız oldu. Onu da telafi edeceğiz” dedi.