İspanya La Liga Barça aradaki farkı açıyor

Barça aradaki farkı açıyor

11.11.2013 - 11:29 | Son Güncellenme:

Ligde 13. hafta maçlarının ardından Barcelona'nın liderliği sürüyor. Bu sezon 3. kez sakatlanan Lionel Messi haftanın gündemini oluşturdu.

Barça aradaki farkı açıyor

Atletico Madrid'in Villarreal deplasmanından 1 puan aldığı haftada, deplasmanda Real Betis'i yenen Barcelona liderlik yarışında rakipleriyle arasındaki farkı açmaya devam etti.

Haberin Devamı

Lig sonuncusu Real Betis'i 4-1 yenen Katalan ekibi, 37 puana ulaşarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Maçın 22. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Lionel Messi ise haftanın gündemini oluşturdu. Bu sezon 3. kez sakatlanan Messi'nin, sol bacağındaki çekme nedeniyle sağlık kontrolünden geçeceği kaydedildi.

Barcelona Teknik Direktörü Gerardo Martino, Messi'nin arka arkaya sakatlanmasının psikolojik yanını araştıracaklarını söyledi. Martino, ''Neden 3. kez sakatlandığını ve ne gibi bir rahatsızlığı olduğunu öğrenmek için kendisiyle konuşacağız'' dedi.

Bu arada Villarreal deplasmanında berabere kalan Atletico Madrid, ikinci sıradaki yerini korusa da lider Barcelona'nın 3 puan gerisine düştü. Atletico'da yedekler arasında yer alan Arda Turan, 61. dakikada Raul Garcia'nın yerine sahaya girdi. Real Sociedad'ı 5-1'lik skorla yenen Real Madrid'de ise hat-trick yapan Cristiano Ronaldo, haftanın öne çıkan ismi oldu. 16 golü bulunan Ronaldo, gol krallığı yarışında Atletico Madridli Diego Costa'yı geçerek ilk sırada yer aldı. Costa'nın ise 13 golü bulunuyor. Ligde 13. hafta maçlarında alınan sonuçlar, son puan durumu ve gelecek haftanın maçları şöyle:

Haberin Devamı

13. hafta maç sonuçları

Villarreal-Atletico Madrid: 1-1
Granada-Malaga: 3-1
Espanyol-Sevilla: 1-3
Real Madrid-Real Sociedad: 5-1
Athletic Bilbao-Levante: 2-1
Valencia-Vallodolid: 2-2
Real Betis-Barcelona: 1-4
Celta Vigo-Rayo Vallecano: 0-2
Getafe-Elche: 1-1
Osasuna-Almeria: 0-1

14. hafta maçları

Real Valladolid-Osasuna
Barcelona-Granada
Real Sociedad-Celta de Vigo
Almeria-Real Madrid
Atletico Madrid-Getafe
Levante UD-Villarreal
Rayo Vallecano-RCD Espanyol
Elche-Valencia
Sevilla-Real Betis
Malaga-Athletic Bilbao