Milli Takım Bizim bir hayalimiz var

Bizim bir hayalimiz var

24.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

12 Dev Adam'ın kaptanı Dünya Kupası'nda çok zorlu rakipler olsa da olimpiyat hedeflerinin değişmeyeceğini söyledi.

Bizim bir hayalimiz var

ÜMİT AVCI-RÖPORTAJ

Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımı, Çin’de düzenlenecek 2019 Dünya Kupası hazırlıklarını Slovenya’nın Kranjska kasabasında sürdürürken, takım kaptanı Semih Erden MİLLİYET’e hedeflerini anlattı.

Çalışmalara İstanbul’da start verdiklerini ancak o antrenmanların da aslında Slovenya için ısınma olduğunu belirten yıldız oyuncu, “Buradaki zamanı çok iyi değerlendirmeliyiz. Hem hava, hem rakım, hem her şeyden uzak olmak bizim güç depolamamıza yardım edecektir. Herkesin de kampa oldukça konsantre geldiğini görüyorum. Bu da beni mutlu ediyor” dedi.

Tecrübeli basketbolcu şöyle devam etti: “Kadromuz önemli bir kadro. Bunu da elemelerde eksiklere rağmen gösterdik. NBA’den gelen oyuncularımızdan Cedi ve Ersan çok iyi sezon geçirdi. Furkan sakatlığı nedeniyle belki orada kendisini tam gösteremedi ama çok iyi çalışıyor ve onların da katılımı takıma büyük güç getirecek.”

Haberin Devamı

Dünya Kupası’nda çok zorlu rakiplerin bizi beklediğini, ilk turda karşılaşacağımız ABD ile 2. turda da birlikte olacağımızı ve bu kez NBA MVP’si Antetokounmpo’lu Yunanistan’ın da katılacak olması hakkındaki fikirlerini sorduğumuz tecrübeli oyuncu şunları söyledi:
“Evet tabii ki zor rakipler. Çok önemli yıldızlarla geliyorlar bunu da biliyoruz ama bu biz mücadeleden vazgeçeceğiz, kazanmayı düşünmeyeceğiz demek değil. Bizim bir hayalimiz var. O da olimpiyat vizesi almak ve Dünya Kupası’nda ilk üç içine girmek. Ne kadar zorlu da olsa biz bu yolda fedakarlık yapacağız, çok çalışacağız, çok isteyeceğiz. Tabii ki birçok yıldız olacak karşımızda ama sonunda kazanan takım olarak hareket eden, tek vücut gibi davranabilen ekipler olacak. Biz de bu konuda şanslı ekiplerden bir tanesiyiz. Takımdaşlık çok iyi, burada bir birlik var.”

‘O görev İlyasova’nın’

NBA finallerinde en değerli oyuncu Antetokounmpo’yu nasıl durduracağımız konusunda Semih Erden şunları anlattı: “Basketbol 5 kişiyle oynanıyor. Biz de takımın durumuna bakıp, Ufuk abi önderliğindeki teknik ekibin aldığı önlemleri uygulayıp durdurmak için çalışacağız. Ersan kendisini çok iyi şekilde tanıyor ve büyük olasılıkla onunla eş olacak. Sonuçta o veya bir başkası kim olursa olsun, kim atarsa atsın sonuçta biz maçı kazanmaya odaklanacağız.
Biliyorsunuz NBA basketbolu ile Avrupa arasında çok farklılık var. Buradaki yardımlar, alan daraltmalar bir ismin bu kadar öne çıkmasını zorlaştırıyor. Yani hem Antetokounmpo hem de diğer NBA oyuncuları için biraz daha zor olabilir işler.”

Haberin Devamı

Bizim bir hayalimiz var

‘Kaf-Kaf da olur Çin de olabilir’

Semih Erden, Karşıyaka ile anlaştığı ve gelecek sezon İzmir’de oynayacağı haberlerine açıklık getirdi, “Görüştüğümüz doğru ama henüz anlaşma sağladığımız bir kulüp olmadı” diyen dev oyuncu şöyle devam etti: “Gönül ister ki güzel takımlarda bulunayım. Hedefi olan takımda olmak istiyorum, çünkü hep yüksek hedefler düşünen biriydim.

İnşallah benim için en hayırlı olan takımda bulunurum. Bu Karşıyaka olabilir, başka bir takım olabilir. Sonuçta görüştüğümüz farklı ekipler de var. Belki de yurt dışı olur. Aslında hedeflerimden birisi de Çin diyebilirim. Çin pazarına da girmeyi istiyorum. Zaten milli takımda iyi bir dönem geçirirsem bir kapının daha açılacağını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

“Gençler bana saygı duyuyor”

Tecrübeli bir isim olarak gençlere deneyimlerini anlattığını ve rakibi gözlerinde büyütmemelerini söylediğini belirten takım kaptanı, “Karşına aldığın gençlerin de seni gerçekten dinlemesi, fikirlerine değer vermesi gerekiyor. Bizim gençlerin de beni gerçekten sevdiğini ve saygı duyduklarını hissediyorum. Bunun için de gurur duyuyorum. Ben aslında onlara yaşadıklarımı anlatıyorum. Kendi yaptığım hataları onların yapmamaları için yol göstermeye çalışıyorum. Kendimi örnek gösteriyorum” şeklinde konuştu.

‘Yıldız savaşı artık yok’

“Eskiden yaşanan yıldız savaşları yok burada, ben böyle yaparım diyen yok, biz şöyle yapalım diyen var. Burada herkes Dünya Kupası’nı konuşuyor, bu da önemli, herkesin içinde bir heyecan ve hırs gözüküyor. Bu da çalışmalara yansıyacak. Ardından önemli hazırlık maçları oynayacağız, orada neler yapabileceğimizi, artılarımızı eksilerimizi daha iyi görüp, ardından Çin’e gideceğiz.”