İngiltere Premier Lig ‘Cesurlar kazanır’

‘Cesurlar kazanır’

10.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tottenham’a tarihi bir final bileti getiren menajer Mauricio Pochettino, tarihi Ajax rövanşı öncesi oyuncularına 27 yıl önceki hatıralarını gösterdi, “Eğer cesursanız ve kazanma düşüncesiyle oynarsanız kazanırsınız” dedi.

‘Cesurlar kazanır’

Ajax’ı yarı finalde geçerek adını finale yazdıran Tottenham’da, menajer Mauricio Pochettino büyük bir tarihe adını yazdırdı. İlk maçı evinde Ajax’a karşı 1-0 kaybeden İngiliz ekibinde, rövanş öncesi Pochettino rüzgarı vardı.

Haberin Devamı

İlk olarak maçtan önceki son antrenmanda motivasyon turuna çıkan Arjantinli, kadroda olan, olmayan bütün futbolcuylarıyla tek tek sohbet etti. Herkes bire bir motive eden 47 yaşındaki çalıştırıcı, oyuncularını adeta zafere ikna etmek için çaba verdi.

Daha sonra ise maç öncesi takım konuşması geldi. Pochettino burada futbolculuğundan bir örnek verdi. 27 yıl önce 1992’de Arjantin’de Newell’s Old Boys forması giyerken Copa Libertadores yarı finalinde Deportivo Cali’ye karşı yarı finaldeki başarılarını anlattı.

‘Kimse inanmadı’

Benzer bir durumda rövanşa çıktıklarından bahseden Pochettino, o dönemde de kendilerine kimsenin inanmadığını söyleyip, “Bize de kimse inanmamış, güvenmemişti. Ama biz finale çıkan taraf olmuştuk. Size şunu söyleyeceğim; eğer cesursanız kazanırsınız, eğer kazanma düşüncesiyle sahaya çıkar ve inanırsanız kazanırsınız. Biz de 27 yıl önce inandık, cesur olduk ve kazandık. Bu maçta da ortam ve durum aynen böyle” dedi.

Haberin Devamı

Bielsa etkisi
Mauricio Pochettino’nun futbola bakışı ve motivasyonu konusunda Marcelo Bielsa adı öne çıkıyor. Arjantinli menajer, her zaman Bielsa’yı örnek aldığını belirtiyor. Bielsa’yı futboldaki babası olarak gören Pochettino, her zor anda da eski hocasının yöntemlerini kullanıyor.
47 yaşındaki teknik adam, Ajax deplasmanına gelirken de benzer bir sistemle başarıya ulaştı.
Gözyaşlarıyla kutladı
Şampiyonlar Ligi’nde Tottenham’ı ilk kez finale çıkaran ve Ajax’a karşı müthiş bir geri dönüş yapan takımıyla gurur duyan Mauricio Pochettino, gözyaşlarını tutamadı. 90+5’te gelen zafer golüyle müthiş bir sevinç yaşayan Arjantinli, bitiş düdüğüyle sahaya girdi.
Bütün oyuncularına tek tek sarılan Pochettino, ağlayarak sahada diz çöktü. Maç sonu basın açıklamasını da ağlayarak yapan 47 yaşındaki teknik direktör, “Konuşmak çok zor. İnanılmaz bir his. Teşekkürler futbol. Futbol olmadan bu hisleri yaşamak imkansız” dedi.
Tottenham, Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen tarihteki 8. İngiliz kulüp oldu. Londra ekibi; Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Leeds United, Liverpool, Manchester United ve Nottingham Forest’le beraber bu başarıyı sağlayan ekipler arasına girdi.