Fenerbahçe Fenerbahçe, sezonu seyircisiyle açıyor

Fenerbahçe, sezonu seyircisiyle açıyor

18.08.2019 - 10:23 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun ilk haftasında yarın sahasında Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacak.

Fenerbahçe, sezonu seyircisiyle açıyor

Geride kalan sezonu tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirerek 46 puanla şampiyon Galatasaray'ın 23 puan gerisinde 6. sırada bitiren sarı-lacivertliler, yeni sezona iyi başlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Kadrosunda önemli değişikliklere giden ve şu ana kadar 9 transfer yapan Fenerbahçe'de sakatlıkları nedeniyle Serdar Aziz, Tolgay Arslan ve Hasan Ali Kaldırım sezonun ilk haftasında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe ile Gazişehir Gaziantep arasında Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Arda Kardeşler yönetecek.

Kadıköy'de 12 maçlık seri

Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda oynadığı son 12 lig maçını da kaybetmedi.

Taraftarı önünde en son 28 Ekim 2018'de MKE Ankaragücü'ne kaybeden sarı-lacivertliler, Kadıköy'de son 12 karşılaşmada 7 galibiyet, 5 beraberlik aldı.

Öte yandan Fenerbahçe, teknik direktörü Ersun Yanal yönetiminde Kadıköy'de hiç lig maçı kaybetmedi. Sarı-lacivertli ekibin başında iki dönemde Kadıköy'de 27 lig maçına çıkan Yanal, 20 galibiyet, 7 beraberlik yaşarken, hiç yenilgi görmedi.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu 1542 gün sonra

Fenerbahçe'ye 4 sezon aradan sonra dönen 38 yaşındaki Emre Belözoğlu, 1542 gün sonra sarı-lacivertli formayla resmi maça çıkacak.

Sarı-lacivertli takımın kaptanı, son olarak Fenerbahçe formasını resmi olarak 2014-2015 sezonun son haftasında 30 Mayıs 2015'te Kasımpaşa karşısında giymişti.

Öte yandan diğer yeni transferler Zanka, Deniz Türüç, Garry Rodrigues, Altay Bayındır, Vedat Muric, Max Kruse, Allahyar Sayyadmanesh ve Murat Sağlam, ilk kez resmi bir maçta forma giymek için teknik direktör Ersun Yanal'dan forma bekleyecek.

123 haftalık hasret bitebilir

Fenerbahçe, tam 123 haftadır hasret kaldığı Süper Lig'de liderlik koltuğuna sezonun ilk haftasında oturma şansına sahip.

Ligde alınacak diğer maçların sonucuna göre rakibini farklı yenmesi durumunda sarı-lacivertliler, ilk haftadan liderlik koltuğuna oturabilir.

Fenerbahçe, son olarak 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, 30 Kasım 2015’te Trabzonspor’u 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturmuştu. Fenerbahçe, daha sonra aradan geçen yaklaşık 4 yıl ve 3.5 sezonda hiçbir haftayı lider bitiremedi.

Gazişehir Gaziantep ilk kez

Gazişehir Gaziantep, Süper Lig'de ilk maçına Fenerbahçe karşısında çıkacak.

Geride kalan sezonda 1. Lig'de play-off sonunda Süper Lig'e yükselen kırmızı-siyahlılar, tarihinde ilk Süper Lig maçını Kadıköy'de oynayacak.

Haberin Devamı

Sezon öncesi performans

İlk mücadelesini Boluspor'a karşı veren Fenerbahçe, rakibini Victor Moses ve Tolga Ciğerci'nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Daha sonra geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig'e düşen Bursaspor ile karşılaşan sarı-lacivertliler, rakibini yeni transferi Vedat Muric'in iki golüyle geçmeyi başardı.

Fenerbahçe, Boluspor ve Bursaspor maçlarının ardından Almanya'nın Wolfsburg ve Hertha Berlin ekipleriyle karşılaştı. Sarı-lacivertliler, Wolsburg ile 1-1 berabere kalırken, Hertha Berlin'e 2-1 yenildi. Wolfsburg ağlarını yine Vedat Muric ile sarsan Fenerbahçe, Hertha Berlin karşısındaki tek golüne ise bir başka yeni transferi Allahyar Sayyadmanesh ile ulaştı.

Audi Kupası'nda Bayern Münih ve Real Madrid ile karşılaştı

Fenerbahçe, sezon öncesi en önemli sınavlarını Audi Kupası'nda verdi.

Sarı-lacivertliler, İngiltere'den Tottenham, İspanya'dan Real Madrid ve Almanya'dan Bayern Münih'in katıldığı turnuvada, Alman ve İspanyol temsilcileriyle karşılaştı. 

Haberin Devamı

İlk maçına Bayern Münih karşısında çıkan Fenerbahçe, rakibine 6-1 yenilirken gösterdiği kötü performansla olumsuz sinyaller verdi. Alman ekibi karşısında ilk yarıda 5-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, tek golünü bir diğer yeni transferi Max Kruse'nin ayağından buldu.

Fenerbahçe, 5-3 yenildiği Real Madrid maçında ise Bayern Münih maçının aksine, daha iyi bir performans gösterdi. Sarı-lacivertlilerde bu maçta goller yeni transfer Garry Rodrigues ile Nabil Dirar ve Ozan Tufan'dan geldi.

Cagliari maçı Kadıköy'de oynandı

Yurt içi ve yurt dışı kamplarının ardından İstanbul'a dönen Fenerbahçe, seyircisi önünde bu sezonki ilk maçına Cagliari karşısında çıktı.

Bu karşılaşmada rakibiyle 2-2 berabere kalan sarı-lacivertlilerde, golleri yeni transfer Emre Belözoğlu ile Ozan Tufan kaydetti.

Fenerbahçe, son hazırlık maçını Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'a karşı oynarken, rakibine 2-1 yenildi. Bu maçta sarı-lacivertlilerin tek golü Max Kruse'den geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de savunma alarm verdi

Fenerbahçe savunması, hazırlık maçlarında yaptığı hatalarla dikkati çekti.

Geçtiğimiz sezon takımın stoper ikilisinde çoğunlukla görev alan Martin Skrtel ve Roman Neustaedter'in sözleşmelerinin bitmesinin ardından 2 oyuncuyla da yollarını ayıran Fenerbahçe, bu isimlerin yerlerini hazırlık maçları sürecinde dolduramadı.

Karşılaşmaların genelinde orta saha oyuncusu Jailson'u stoperde oynatmak zorunda kalan teknik direktör Ersun Yanal, bu oyuncunun yanında Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar, Okan Turp ve Diego Reyes'e görev verdi.

8 maçta 18 gol yedi

Fenerbahçe, oynadığı 8 hazırlık maçında 18 gol yedi.

Sarı-lacivertliler, Boluspor ve Bursaspor maçlarında kalesini gole kapatmayı başarırken, diğer 6 karşılaşmanın tamamında gole engel olamadı.

Fenerbahçe'de bu maçlarda kalede yeni transfer Altay Bayındır ile Harun Tekin değişerek görev aldı.

Vedat Muric beğeni topladı

Fenerbahçe'de yeni transferlerden Vedat Muric, gösterdiği performansla sarı-lacivertli taraftarları mutlu etti.

Transfer sürecinin en çok konuşulan isimlerinden olan ve transferi uzun süre kamuoyunu meşgul eden Kosovalı santrfor, hazırlık sürecinde attığı gollerle dikkati çekti.

Bursaspor ve Wolfsburg maçlarında toplam 3 gol kaydeden Vedat, hücumda arkadaşlarına yaptığı asistler ve gösterdiği performansla beğeni topladı.

Goller yeni transferlerden

Fenerbahçe'de hazırlık döneminde gollerin büyük bölümü yeni transferlerden geldi.

Sarı-lacivertliler, hazırlık maçlarında rakip fileleri 13 kez havalandırırken, bu gollerin 8'ine yeni transferler imza attı.

Fenerbahçe'de 3 gol kaydeden Vedat Muric, hazırlık döneminde en çok gol bulan isim olurken, yeni transferlerden Max Kruse 2, Garry Rodrigues, Allahyar Sayyadmanesh ve Emre Belözoğlu birer gol kaydetti.

Öte yandan geçen sezon kiralık olarak Alanyaspor'a kiralanan Ozan Tufan da hazırlık sürecinde attığı 2 golle ön plana çıktı.

Fenerbahçe'de diğer goller ise geçen sezon kadroda bulunan Victor Moses, Tolga Ciğerci ve Nabil Dirar'dan geldi.