Trabzonspor Güney Amerika rüyası

Güney Amerika rüyası

31.10.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'un Kolombiyalı golcüsü Hugo Rodallega, futbol kariyeri için hayalinden bahsetti, ayrılık sinyali verdi.

Güney Amerika rüyası

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Trabzonspor’un yıldız forveti, aralık ayını işaret ederek, özellikle Kolombiya kulüplerinin ilgisinden bahsetti. 33 yaşındaki oyuncu, “Şu anda sözleşmem var ama ben profesyonel bir oyuncuyum, benimle ilgilenen takımlarla görüşebilirim” dedi.

Trabzonspor’un bu sezon formda isimlerinden olan Hugo Rodallega, ülke basınına önemli açıklamalar yaptı. Kolombiya basınına konuşan Rodallega, ülkesine dönüp futbol oynamanın hayali olduğunu ancak ekonomik sıkıntılar bulunduğunu dile getirdi.

Tecrübeli forvet, özellikle bazı kulüplerin kendisiyle ilgilendiğini belirtip, “America of Cali’den bir teklif aldım. Trabzonspor’la şu an sözleşmem var. Ancak Aralık ayında ayrılabilirim. Ancak Don Tulio ile konuştuğumuzda benim bonservis bedelimi ödeyemeyeceklerini söyledi. Deportivo Cali ile de görüşmelerimiz var. Aynı durum onlar için de geçerli. Trabzonspor’un şu anda sözleşmeli futbolcusuyum. Ben profesyonel bir oyuncuyum istediğim kulüple görüşebilirim. Ayrıca Avrupa’da da bazı kulüpler bu bedeli ödemek istemiyor” dedi.

Haberin Devamı

İyi bir sezon geçirdiğini ve Türk futbolunu artık çok iyi tanıdığını aktaran Rodallega, “Kişisel anlamda iyi durumdayım. İyi bir formdayım ve iyi bir dönemden geçiyorum. Kendime güvenim var ve bu seviyede kalmak için uğraşıyorum” ifadelerini kullandı. 33 yaşındaki oyuncu Güney Amerika ülkelerinin takımlarından her zaman bir ilgi olduğunu kaydedip, “Her zaman bana karşı bir ilgi var. Bu benim açımdan onur verici. Kolombiya takımları da her zaman beni takip ediyor” diye konuştu.

10 yıldır İngiltere ve Türkiye’de oynayıp, 97 gol atan Rodallega, kariyerinde önemli bir başarı elde etti, Kolombiya tarihinin en çok gol atan 5. oyuncusu konumuna geldi.

Goller ikiliden

Trabzonspor’da bu sezon ligde atılan 18 golün 10’u Hugo Rodallega ve Burak Yılmaz ikilisinden geldi. Rodallega, 5 gol atarken, Burak da rakip filelere 5 gol bıraktı. Karadeniz ekibinde Ünal Karaman çift forvette Rodallega-Burak ikilisini oynatıyor.

10 maça çıktı

Hugo Rodallega, bu sezon ligde 10 maça çıktı, 5 gol attı, 1 asist yaptı. Rodallega, 803 dakika süre aldı.

Haberin Devamı

Yazarlar