Voleybol "Her maçımız final olacak"

"Her maçımız final olacak"

22.08.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

A Milli Voleybol Takımı'nın tecrübeli ismi Meryem Boz, zorlu maçlara çıkacaklarını belirtti Ankaralılar'dan destek istedi.

Her maçımız final olacak

Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası öncesi milli voleybolcu, taraftar avantajına dikkat çekti, “Sahada elimizden geleni yapacağız. Lütfen siz de tribünleri boş bırakmayın ve bizi her zaman destekleyin” dedi

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımı pasör çaprazlarından Meryem Boz, 23 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde Ankara’da yapılacak Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda her maçın final niteliğinde olduğuna dikkati çekti.
Organizasyon öncesi hem takımın hem de kendisinin son durumunu değerlendiren tecrübeli voleybolcu, “Milli formayı giymek, bu bayrağı taşımak benim için çok değerli ve gurur verici” ifadesini kullandı.Türkiye’nin organizasyona ev sahipliği yapmasının avantajına ilişkin “Türkiye’nin arkamızda olması, tribünlerin desteği bizim için çok önemli” değerlendirmesinde bulunan Meryem Boz, “Avrupa Şampiyonası’nda grubumuzdaki takımlar, voleybolu iyi bilen ve voleybolu iyi oynayan takımlar. Bu yüzden her maç bizim için final değerinde bir maç olacak” ifadelerini kullandı.
Meryem röportajının sonunda ise, milli takım seyircisine “Sahada elimizden geleni yapacağız. Lütfen siz de tribünleri boş bırakmayın ve bizi her zaman destekleyin” mesajını yolladı.

Destek geldi
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da A Milli Takım’a destek verdi. TFF Başkanı Özdemir, “İnanıyorum ki takımımız taraftar desteğini hissettikçe daha iyisini yapmak için güç bulacak. Destek, dayanışma, bir olmak ve kenetlenmek bizim ülkemizin doğasında var” dedi.
Fenerbahçe’nin patronu Koç da şu ifadeleri kullandı: “Bildiğiniz gibi kadınlar voleybol seviyesinde kulüpler bazında ülkemiz Avrupa’nın en kuvvetli kulüplerinden birine sahip. Bu sefer şampiyon olmak adına 14’üncü kez katıldığımız bu turnuvada Filenin Sultanları’nın etrafında kenetlenelim, birleşelim, onları destekleyelim, onlara omuz verelim ve hep beraber takımımızın şampiyonluğa ulaşmasında katkı sağlayalım.”

Haberin Devamı

‘Favorim baklava’
A Milli Kadın Voleybol Takımı ve VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nın İtalyan başantrenörü Giovanni Guidetti, Türkiye’ye alışma dönemini anlattı.
Türkiye’ye 10 yıl önce geldiğinde “şok yaşadığını” dile getiren İtalyan teknik adam, “10 yıl önce şok olmuştum. Ne şehre, ne yaşama, ne de takıma alışamadım. İlk sezonumda play-off’larda ilk turda elenmiştik. Ülkeme geri dönmek istedim ama kulüp yönetimi izin vermedi” dedi.
“Türk usulü” bir törenle evlenerek dünyaevine girdiğini ifade eden Guidetti, “Düğün nedeniyle eşim Bahar’ın memleketine gittik, zeybek oynattılar, ata bindim” diye konuştu. Bahar Toksoy ile evliliklerinde 5 yılı geride bıraktıklarını ve Allison Yaz isminde 3,5 yaşında bir kız çocuklarının olduğunu anlatan başarılı çalıştırıcı, “İtalyan olmama rağmen çayı ve Türk kahvesini seviyorum, baklava favorim” ifadesini kullandı.