Motor Sporları Her şeyin 'öncü'sü!

Her şeyin 'öncü'sü!

19.11.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Red Bull Rookies Kupası’nda şampiyon olan Can Öncü, Moto 3’teki ilk sınavında büyük bir başarıya imza attı. 15 yaşındaki pilot, organizasyonda zirveye çıkan en genç sporcunun yanında, Grand Prix tarihinde yarış kazanan ilk türk unvanını aldı.

Her şeyin öncüsü

Elde ettiği dereceler ve kazandığı kupalarla gururumuz olan Can Öncü, wild card ile katıldığı Moto 3’te birçok ilke imza attı.

Haberin Devamı

Red Bull MotoGP Rookies Kupası’nda sezonu şampiyonlukla tamamlayan milli motosikletçi, İspanya’da piste çıkan en genç isim unvanını alırken, başarısı bununla sınırlı kalmadı.

Yağmurlu geçen Valencia GP’sinde yarışa dördüncü sıradan başlayan Öncü ilk turda üçüncülüğe çıkmayı başarırken, pek çok sürücü ıslak zeminde kaza yapmaktan kurtulamadı. Bitime 12 tur kala ilk sıradaki Arbolino’nun da yarış dışı kalmasıyla liderliğe yükselen Can Öncü ilk Moto3 yarışında galibiyete ulaşarak adeta tarih yazdı.

Can, 15 yıl 115 günle Grand Prix tarihinin en genç yarış kazanan sürücüsü oldu. Ayrıca ilk kez bir Türk sürücü MotoGP, Moto2 ve Moto3’ün içinde bulunduğu Grand Prix tarihinde zafere ulaşmış oldu.

Yarışın ardından büyük sevinç yaşayan genç pilot, “İnanılmazdı. Çok memnun ve mutluyum. Bu başarıyı gelecek sezon da tekrarlamak istiyorum” dedi. Öte yandan İspanyol gazeteleri Marca ve El Mundo Deportivo, Öncü’nün başarısını, “Geleceğin yıldızının ismi Türk”, “Türk pilottan korkunç başarı, tarihi gün”, “Dünya Şampiyonası tarihinde kazanan ilk Türk” ifadeleriyle duyurdu.

Haberin Devamı

Yarış bitiminin ardından büyük bir mutluluk yaşayan Can Öncü’nün sevincini ilk paylaştığı kişi ise kardeşi Deniz Öncü oldu.

Her şeyin öncüsü