Skorer İşte transferin en gözde isimleri

İşte transferin en gözde isimleri

24.06.2011 - 10:37 | Son Güncellenme:

.

İşte transferin en gözde isimleri

Transfer haberlerinde, Türk takımlarıyla ismi en çok anılan yıldız futbolcuların sıralaması, Medya Takip Ajansı Interpress’in araştırması sonrası ortaya çıktı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte spor sayfalarında bugüne kadar transfer haberlerinde en çok ismi geçen yabancı futbolcunun, Atletico Madrid’in golcüsü Diego Forlan olduğu belirlendi. Adı ilk olarak Mart ayı başında Beşiktaş ile anılmaya başlayan, ilerleyen günlerde Galatasaray’ın transfer listesine giren Uruguaylı futbolcu Diego Forlan, ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergiyi kapsayan incelemede, hakkında çıkan toplam bin 658 haberle listenin ilk sırasında yer aldı.

Haberin Devamı

Interpress araştırması neticesinde oluşan listede, Şubat ayında ismi Galatasaray ile birlikte geçmeye başlayan Chelsea’nın golcü futbolcusu Didier Drogba, yayınlanan bin 227 transfer haberiyle ikinci sırayı aldı. Üçüncü ise hakkında çıkan 708 haberle, Mart ayında adı önce Beşiktaş ile gündeme gelen, daha sonra Galatasaray’ın transfer teklifinde bulunduğu Atletico Madrid’in orta saha oyuncusu Antonio Reyes oldu.

Yapılan aynı incelemede, Real Madrid’de oynayan Lassana Diarra çıkan 269 haberle, Brezilyalı forvet Luis Fabiano yayınlanan 257 haberle, Fransız oyuncu Mohamed Sissoko hakkındaki 195 haberle, Atletico Madrid’in golcü futbolcusu Diego Costa çıkan 172 haberle ve Malili golcü oyuncu Frederic Kanoute 151 haberle listenin üst sıralarını oluşturdular.