Futbol Kaybolan yıllar

Kaybolan yıllar

17.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

İki yıldır Malaga'nın kadrosunda bulunan Cenk Gönen, İspanyol ekibinde tek bir resmi maça çıkamadı.

Kaybolan yıllar

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Galatasaray’dan transfer olduğu Malaga’nın hazırlık maçında yediği gollerin ardından formayı unutan Cenk’in başka takıma gitmesi de, gelen transfer yasağına takıldı. İspanyollar deneyimli kaleci için “Bir çok kişi Malaga’nın kadrosunda böyle bir futbolcu olduğunun farkında değil” yorumunu yaptı.

Galatasaray’dan iki yıl önce büyük umutlarla Malaga’ya giden Cenk Gönen, bu süre zarfında adeta ortadan kayboldu. İspanyol ekibinde aradan geçen zamanda hiçbir resmi maça çıkmayan 31 yaşındaki kaleci unutularak bir kenara itilirken, aktif futbolculuk hayatında büyük bir kayıp yaşadı.

Denizlispor’dan Beşiktaş’a; siyah-beyazlılarda gösterdiği performansla da Galatasaray’a transfer olan Cenk için iki sene önceye kadar her şey yolunda gidiyordu. Sarı-kırmızılılardan Malaga’ya transferi sürpriz olarak nitelendirilen ve 200 bin euro bonservis karşılığında giden file bekçisi, mavi-beyazlı ekipte geride kalan sürede büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Haberin Devamı

Hatalı golle başladı 

İspanyol kulübüne transfer olduğu 2017 yazında ilk çıktığı maçta başına gelenler Cenk Gönen’in Malaga dönemini adeta başlamadan bitirdi. Granada ile olan karşılaşmada aldığı geri pasta topu rakibin üzerinden takım arkadaşına göndermek isterken bunda başarılı olamadı, rakibin başından seken topu bir anda filelerinde gördü, takımı bu golle kaybetti.

Bu talihsiz golün ardından Türk futbolcunun üzeri adeta çizildi, formayı unuttu. Tecrübeli kaleciyi bu iki yıllık dönemde Türkiye’den çeşitli kulüpler isterken bu transferler sonradan çeşitli nedenlerle gerçekleşmedi. Eskişehirspor’a transferi geçen sene gerçekleşmek üzereyken bu transferin o dönem kırmızı-siyahlı ekibe transfer yasağı gelmesi nedeniyle sonuçlanamadığı belirtildi. İspanyollar “Bir çok kişi Malaga’nın kadrosunda böyle bir futbolcu olduğunun farkında değil” yorumunu yaptı.

İzmir’e geldi, askerlik yaptı
Cenk Gönen geçen ay Türkiye’ye geldi ancak transfer görüşmesi için değildi. Askerlik görevini yerine getirmek üzere İzmir’in yolunu tutan Cenk, Bornova’daki topçu tugayında askerliğini yaptı. Malaga ile 2020 Haziran’ına kadar sözleşmesi bulunan futbolcunun, kendisine takım bulması halinde ayrılması bekleniyor.