Skorer Madrid Sarayı!

Madrid Sarayı!

17.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray transferde müthiş bir atak yaptı. Atletico Madrid'li Reyes ve Ujfalusi'nin işini bitirdi. Madrid’te kalmak isteyen Forlan’da ise sorun çıktı.

Madrid Sarayı

OPERASYON 1
Başkan Ünal Aysal ile yöneticiler İspanya’ya giderek, Forlan, Reyes ve Ujfalusi için masaya oturup el sıkıştı. Ancak Madrid’te kalmak isteyen Forlan’da sorun çıktı, diğer iki oyuncu ile her konuda anlaşıldı


Galatasaray 3 yıldız için çıktığı Madrid seferinden ikisinin işini bitirerek çıktı. Başkan Ünal Aysal dün sabah yöneticiler Abdurrahim Albayrak, Ali Gürsoy ve sportif koordinatör Bülent Tulun ile birlikte özel uçakla İspanya’ya giderek, Atletico Madrid’in 3 yıldızı Jose Antonio Reyes, Diego Forlan ve Tomas Ujfalusi için pazarlıkta bulundu. Taraflar Reyes için 6 milyon euro, Forlan için de 4 milyon euro karşılığında anlaştı. Atletico Madrid ayrıca Ujfalusi’yi de bedelsiz vermeyi kabul etti. Olumlu geçen zirve sonrası, sarı-kırmızılı kulüp üç oyuncu için görüşmelere başladığını borsaya bildirdi.
İş sadece futbolcuların ‘Evet’ demesine kalmıştı. Atletico Madrid’in CEO’su Miguel Angel Gil ile FIFA menajeri Ahmet Bulut’un yer aldığı toplantı sonrası futbolcuların menajerleriyle masaya oturuldu. Atletico Madrid’te kalmak isteyen Forlan’ın olumsuz yanıtı sarı-kırmızılıları şoka uğratırken, Reyes ve Ujfalusi’nin olumlu tavrı, bozulan moralleri yerine getirdi.
Sarı-kırmızılı formayı giyeceklerini bildiren Reyes ve Ujfalusi ile 3’er yıllık sözleşme imzalanacağı öğrenildi. Reyes’e senelik 2.5, Ujfalusi’ye ise 2 milyon euro verileceği belirtildi. Bu arada Atletico Madrid cephesi İstanbul’da esen “Transferler bitti” haberlerine karşılık, konuya mesafeli yaklaşmaya özen gösterdi. Madrid kulübü yetkilileri, futbolcularının henüz ikna edilmediği yönünde mesajlar verdi. Bir yönetici ise, “Forlan’ın Galatasaray’a gitme olasılığı sıfır. Ujfalusi ve Reyes ancak iyi teklifler alırlarsa giderler” görüşünde bulundu.

Haberin Devamı

Forlan kimdir?
Yaşı: 32 (19.05.1979)
Kulübü: A.Madrid
Ülkesi: Uruguay, Boyu: 1.79 m.
Sezon Kulübü Maç Gol
2007-11 A.Madrid 195 95
2004-07 Villarreal 106 47
2001-04 M.United 85 14
1997-01 Independiente 80 37
* Forlan, Uruguay formasını 73 kez giyerken, 29 gol attı.

Reyes kimdir?
Yaşı: 27 (01.09.1983)
Kulübü: A.Madrid,
Ülkesi: İspanya, Boyu: 1.75 m.
Sezon Kulübü Maç Gol
2009-11 A.Madrid 97 11
2008-09 Benfica 34 6
2007-08 A.Madrid 37 -
2006-07 R.Madrid 36 11
2004-06 Arsenal 77 15
2000-04 Sevilla 86 22
* Reyes, İspanya formasını 21 kez giyerken, 4 gol attı.

Sissoko kimdir?
Yaşı: 26 (22.01.1985)
Kulübü: Juventus
Ülkesi: Mali, Boyu: 1.87 metre
Sezon Kulübü Maç Gol
2008-11 Juventus 87 2
2005-08 Liverpool 91 2
2003-05 Valencia 45 -
* Sissoko, Mali formasını 28 kez giyerken, 2 gol attı.


OPERASYON 2
Ünal Aysal ve yöneticiler, 2. operasyon için İtalya'ya gidecek. Sissoko için Juventus'a resmi teklif yapılacak. Muslera'ya karşılık Lazio'ya, Cana artı 5 milyon euro önerilecek




Madrid Sarayı



Cim-Bom'da, Avrupa seferine çıkan Başkan Ünal Aysal bundan sonraki durağı İtalya olacak. Sarı-kırmızılıların orta sahaya Juventus'un Malili ön liberosu Mohamed Sissoko'yu transfer etmek istediği ortaya çıkarken, 25 yaşındaki futbolcu için İtalyan ekibiyle anlaşma zemini aranacak.
26 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu Sissoko'yu gözden çıkaran Juventus'un 7 milyon euro bonservis bedeli istediği, ancak sarı-kırmızılıların, 5 milyon euroya bu işi bitirmek istediği belirtildi. Alternatifi ise Inter’li Cambiasso.
Galatasaraylı yöneticiler, İtalya seferinde Fernando Muslera transferini de sonuca bağlayacak. 25 yaşındaki Uruguaylı file bekçisinin işini bitirmeye kararlı olan sarı-kırmızılı idarecilerin, Lazio'ya reddedilmesi zor bir teklif yapacakları belirtildi. Cim-Bom'un, Muslera'ya karşılık Cana'nın yanı sıra 5 milyon euro önerecekleri vurgulandı. Lazio bu teklifi kabul ederse, Muslera ile yıllığı 2 milyon eurodan 5 senelik resmi sözleşme yapılacak.

Haberin Devamı

AYSAL: "PRENSİP ANLAŞMASINA VARDIK, ANCAK BİRKAÇ GÜN DAHA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR"
Atletico Madrid’in yıldızları Diego Forlan, Jose Antonio Reyes ve Tomas Ujfalusi'nin transferleri için bugün İspanya'nın Madrid kentine giden Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yöneticiler Abdurrahim Albayrak ve Ali Gürsoy ile birlikte sportif koordinatör Bülent Tulun özel uçakla bugün saat 01:15 sularında İstanbul’a döndüler.
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde gazetecilere yaptığı açıklamada Forlan, Reyes ve Ujfalusi transferleri için, “Prensip anlaşmasına vardık da diyebilirsiniz, ancak önümüzdeki birkaç gün daha çalışmamız gerekiyor bu transferler içinö dedi.

Haberin Devamı

“PRENSİP ANLAŞMASINA VARDIK"
Başkan Aysal, Atletico Madrid Kulübü’nün yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerin müspet geçtiğini belirtti. Aysal, normal ve standart bir transfer çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Bu kadar kolay ve birdenbire sonuçlanmış bir şey yok. Müzakereler devam ediyor. Transferin bir takım standart şeyleri var; futbolcular filan... Bunlar da zaman alacak şeyler. Prensip anlaşmasına vardık da diyebilirsiniz ancak önümüzdeki birkaç gün daha çalışmamız gerekiyor. Bu çalışma zaman alacak. Diego Forlan, Jose Antonio Reyes ve Tomas Ujfalusi'nin transferleri görüşmelerimiz oldu, ama başka çalışmalarımız da varö diye konuştu.

Haberin Devamı

“BÜTÜN OYUNCULAR GALATASARAY’DA OYNAMAK İSTER"
Bütün oyuncuların Galatasaray’da oynamak için çok istekli olduğunu vurgulayan Başkan Aysal, yapılacak transferlerle ilgili olarak şunları söyledi:
“Buradaki mesele transferde birkaç taraf var. Aracılar var, kulüpler var, oyuncular var. Bunların hepsinin birden menfaatlerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bizi de mutlu eden, onları da mutlu eden yolların bulunması gerekiyor. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Interli Cambiasso için bir çalışmamız yok. Kaleci için de çalışmalarımız devam ediyor, ancak bu seyahatimizde kaleci için bir çalışmamız olmadı."

Haberin Devamı

YENİ TRANSFERLERİ KAMPA YETİŞECEK
Aysal, Galatasaray taraftarına ise, "Galatasaray taraftarının gönlü rahat olsun. Onlara çok iyi bir kadro kuracağız. Evvelce de bu sözü vermiştim taraftarımıza. Bu sözümü tekrarlıyorum, bu konuda hiçbir sorunumuz olmayacak. Hepimizin çalışmaları sürüyor ve amacımız bu oyuncuların bu ay sonundan önce kampa katılmalarıdır" şeklinde seslendi.
Öte yandan Sarı-kırmızılı heyeti havalimanında karşılayan bir grup taraftar, “Büyük başkan Ünal Aysalö diye tezahüratlarda bulundu.



İmza gerçeği
Galatasaray'da, Fatih Terim ve yeni transferlerle basın önünde neden sözleşme yapılmadığı ortaya çıktı. Sponsor çalışmaları yürüten yönetimin bundan sonraki bütün törenleri yeni stadında yapacağı ve şirketlerle görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Önümüzdeki ay sonunda Mecidiyeköy'deki kulüp merkezi ve GSTV'nin, Türk Telekom Arena'ya taşınacağı bildirildi.

Sağlık devrimi
Cim-Bom'da büyük değişim sürüyor. Sarı-kırmızılılarda, Burak Kunduracıoğlu yönetimindeki sağlık kurulu ile yollar ayrıldı. Fatih Terim'in isteğiyle kulübün eski doktoru Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu ile görüşen yönetimin, sağlık konusunda İstanbul Üniversitesi ile ortak bir çalışma içinde olduğu belirlendi.

Inter gelmiyor
Aslan'a, İtalya'dan kötü haber geldi. Cim-Bom’un, 24 Temmuz'da sezon açılışı için İstanbul'a davet ettiği Inter, programının yoğunluğu nedeniyle sarı-kırmızılılara olumsuz yanıt verdi. Inter'in, Ağustos ayında gelebileceği mesajını gönderdiği, ancak bunun da lig maçlarının başlayacak olması yüzünden Galatasaray tarafından kabul edilmediği öğrenildi.

Yazarlar