Fenerbahçe Mükemmel bir dağıtıcı

Mükemmel bir dağıtıcı

03.07.2019 - 00:42 | Son Güncellenme:

Sport TV muhabiri Abel Meszaros, Fenerbahçe'nin yeni transferi Max Kruse'yi Milliyet'e değerlendirdi.

Mükemmel bir dağıtıcı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

" Hücumun her yerinde oynayabiliyor. Çok güçlü ya da çok hızlı bir oyuncu değil ama çok zeki bir oyuncu. Mükemmel bir top dağıtıcı ve topla yeteneklerini çok iyi sergiliyor. 10-15 golü ve 8-10 asisti garanti."

" İnsanlar merak edebilir Kruse bu kadar mükemmelse neden başka büyük bir takım almadı diye. Aslında Liverpool devreye girdi. Ancak görüşmelerde kendisine yedek kulübesinde kalacağı açıkça bildirildi. O da gitmedi"

Fenerbahçe için sezonun şimdiden en önemli transferlerinden biri olarak görülen Max Kruse, camiada büyük heyecan yarattı.

Bonservissiz bir şekilde transferi sağlanan Kruse, özellikle son dönemde Werder Bremen’le yakaladığı çıkışla herkesin ilgisini topladı. Çin’den Liverpool’a kadar transferde önemli alternatifleri olmasına karşın Fenerbahçe’yi seçen Alman yıldızı, Sport TV muhabiri Abel Meszaros, Milliyet Gazetesi için değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bundesliga yorumculuğu yapan Abel Meszaros, Kruse’nin Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool tarafından istendiğini, Çin’den sezonluk 12 milyon euroyu aşan bir teklif aldığını ve son olarak kulübü Werder Bremen’in de sözleşme yenilemeyi önerdiğini anımsattı.

Yeni bir sayfa

Kruse’nin kariyerinde yeni ve özel bir sayfa açmak istediğini belirten gazeteci Abel Meszaros, Milliyet için şu değerlendirmeleri yaptı:

- Şu anda Max Kruse, Fenerbahçe ile yeni bir yolculuğa çıkıyor. 31 yaşındaki Max Kruse, belki de son yıllarda Alman futbolunun en ilginç karakterlerinden bir tanesi.

- Kruse’nin sezon başına ortalama 10-15 golle, 8-10 asisti garanti. Kruse’nin gerçekten üst düzey bir futbol zekası var.

- Kruse serbest oynadığında çok faydalı oluyor. Hücumun her yerinde oynayabiliyor. Çok güçlü ya da çok hızlı bir oyuncu değil ama çok zeki bir oyuncu. Zaman zaman gizli 9 numara olarak da kullanılıyor. Ayrıca ihtiyaç anlarında uzaktan kilit açan etkili şutları da var. Bununla beraber geriye gelip topla oyun kurup, arkadaşlarına çok iyi pozisyonlar hazırlıyor. Maç başına 2-3 kilit hücum pasıyla oynadı. Mükemmel bir top dağıtıcı ve topla iken yeteneklerini çok iyi sergiliyor.

Haberin Devamı

Çin’e gitmedi

- İnsanlar merak edebilir Kruse bu kadar mükemmelse neden başka büyük bir takım almadı diye. Aslında Liverpool devreye girdi. Ancak Liverpool’la yapılan görüşmelerde yedek kulübesinde kalacağı açıkça bildirildi. Alman kulüpleri; E.Frankfurt ile Wolfsburg da devreye girdi. Ayrıca eski hocası Roger Schmidt, Çin’e, Beijing Guoan’a götürmek istedi ve sezon başına 12 milyon euroluk bir teklif sunuldu. Ancak Kruse, Avrupa’da kalmak istiyor.

- Werder Bremen de sözleşme yenilemek için Kruse’nin kapısını çaldı. Ama son aldığı maaşın yaklaşık 2 katından fazlasını isteyip, 6 milyon euroya kadar çıkınca anlaşma olmadı.

- Fenerbahçe’de ise Damien Comolli öne çıktı. Mayıs ayında Bremen’de 2 kez buluşup, yüz yüze konuştular. Ayrıca 2.5 milyon euro maaş, 1.5 milyon euro imza parası ve İstanbul’da villa dahil olmak üzere çok iyi yaşam şartları..

F.Bahçe, son 5 sezonda Bundesliga’nın en iyi 10 hücumcusundan biri olan Kruse’yi kadrosuna kattı. 2013’ten beri İngiltere Premier Lig kulüplerinin istediği Kruse’yi transfer. Kruse’nin kısa sürede Türkiye’de kendisini göstereceği düşünülüyor.

Haberin Devamı

Hiç şampiyonluk yaşamadı

Max Kruse’nin kariyerinde ilginç bir detay bulunuyor. Almanya dışında başka bir ülkede hiç futbol oynamayan Kruse, ilk kez yurt dışına çıkıyor. Kariyerinde hep Bundesliga takımları; Freiburg, Monchengladbach, Wolfsburg ve Werder Bremen olan 31 yaşındaki futbolcu, hiç lig şampiyonluğu görmedi. Kruse, yalnıza 2015’te Almanya Süper Kupası’nda mutluluk yaşadı.

Poker tartışması

Sport TV muhabiri Abel Meszaros, son dönemde Max Kruse için çokça konuşulan poker olayını da değerlendirdi. Bu konuda Kruse’nin medyaya farklı yansıtıldığını ifade eden Meszaros şu bilgileri verdi:

“Max Kruse, her yıl düzenli olarak Las Vegas’ta yapılan Dünya Poker Şampiyonası’na katılıyor. Almanya’da da gece hayatında sıkça yer aldığını biliyoruz. Aslında Kruse bunları hiç inkar etmiyor. Tam tersi modern futbolda, futbolcuların bu tarz eğlencelerinin normal olduğunu ve futboluna hiçbir zararı olmadığını düşünüyor. Transfer dönemlerinde de birçok kulüp Kruse konusunda bu konuda kafa karışıklığı yaşadı. Ayrıca Almanya Milli Takımı’nda da Joachim Löw’le bu konularda sıkça ters düştüler. Ancak baktığımızda hem Wolfsburg hem de Bremen’de bu sıkıntıları sahaya yansımadı ve iki kulüpte de başarılıydı.”

Haberin Devamı

Kohfeldt etkisi

Abel Meszaros, son yıllarda özellikle Werder Bremen’de çıkışa geçen Max Kruse’nin çalıştığı teknik direktörlerle olan ilişkilerini de anlattı.

Bu sezon Werder Bremen’de birlikte çalıştıkları Florian Kohfeldt’e vurgu yapan Meszaros, “Werder Bremen’de bu sezon 36 yaşındaki teknik direktör Florian Kohfeldt’in yönetiminde ligin en iyi 3 hücumcusundan biri haline dönüştü. Kohfeldt, Kruse’ye serbestlik ve özgürlük verdi. İnsani ilişkileri çok iyiydi. Freiburg’da beraber çalıştıkları Christian Streich ve Monchengladbach’taki hocası Lucien Favre ile de başarılı oldu. Ayrıca yine Bayer Leverkusen’den eski hocası Roger Schmidt kendisini Çin’e transfer etmek istedi” dedi.

Almanya’da zirvede

Max Kruse’nin hücum konusunda Almanya’da en iyi 10 futbolcu arasında olduğunu aktaran gazeteci Abel Meszaros, Kicker’in istatistiklerini hatırlattı.

Robert Lewandowski ve Kevin Holland’la beraber Bundesliga’nın en iyi 3. hücumcusu olan 31 yaşındaki futbolcu, özellikle son 5 yılda hücum anlamında hep zirvede oldu. Kruse, Bundesliga’da son 5 yılda 49 gol atarken, 42 asist yaptı.

129

Max Kruse, kariyeri boyunca 469 maça çıktı. 31 yaşındaki futbolcu 129 gol atarken, 112 asist yaptı.