Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray kadrosu son 3-4 sezondur son yılların en iyi kadrolarına sahip. İki kuvvetli stoperinden daha çok verim alıp, beklerini de hücuma katabildiği oranda da rakip sahada çoğalıyorlar. Kısacası geri dörtlünün performansı sadece geride değil oyunun tamamını da etkileyebiliyor. Nagatomo ve Mariano'nun konumları çok önemli.

Geçmiş senelerde Feghouli ve Belhanda'nın performansını yükseltmeyi başardılar. Bu sene de bunu korumayı başarmalılar. Bu ikili takımın en iyi ve en çok pas yapan oyuncularından.

Haberin Devamı

Dün Fenerbahçe Adil Rami'yi kenarda oturttu. Oysaki daha geçen hafta Zanka ile yanyanaydı. Uzun bir zamanda aynı koridorda hem Sadığı hem de Serdar'ı denediler. Zaman zaman Jailson'u da kullanmaya çalışıyorlar.

Rakip takımlar için Dirar çoğu zaman müthiş oynasada,defansif anlamda kanatlardan açık veriyorlar. Ancak buna rağmen yine de geçen senelere nazaran daha organize duruyorlar.

Alanyaspor maçında Cisse'nin ayağına gelen toplar hep böyle oldu.

Zayc'tan da tam anlamı ile istifade edemiyorlar. Moses zaman zaman iyi ve o kanatta çok daha oyuna katılması lazım. Maç esnasında Hasan Ali'yi denediler ama Rodriguez'den faydalanamadılar. Maça gelirsek;

Fenerbahçe hücumda daha seri oynamaya başlamış. Orta alanda topu çok fazla bekletmiyorlar. Defansları eskiye göre sürekli daha iyiye gitme yolunda.

Galatasaray ise ilk dakikalarda Lemina ile etkili oldu. Gabon'lu oyuncunun kumaşı müthiş. Fenerbahçe defansının çabasına karşılık 2 güzel şut çekti. Galatasaray oyunda tempoyu yakaladığında her zaman kolay pozisyon yakaladı. N'zonzi daha çok kendisini göstermeli.

Falcao'nun vuruşunda Altay'ın çıkardığı topta 5 oyuncu çok kısa mesafede çok etkili paslaştı. Bunu daha sık denemeliler.

Fenerbahçe ise Louis Gustavo'nun kıymetini bilmeli. Galatasaray' ın oyunlarını bozma girişiminde en fazla o gözüktü. Oyun içerisinde Fenerbahçe'nin en etkili oyuncularından.

Galatasaray da Falcao ileride bu defa biraz yalnız kaldı. Kolombiyalı oyuncuyu özellikle Babel sürekli aramalı. Daha önce benzer oyunları Cenk ile Beşiktaş ta bir hayli sık yapardı.

Haberin Devamı

Falcao bir kaç hareketinde bir ne kadar klas olduğunu gösterdi. Ona yakın oynayacak ve onu da sürekli pasları ile etkileyecek birini arıyor.

Bu maç gol veya goller ile süslenmeliydi ama skor bu kez beraberlik diyordu.