Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Neden muhalefet Başkan Mustafa Cengiz ve yönetim kuruluna baskı yapıp, seçime gitmesini istiyor? İnanın bu yapılana aklım ermiyor. Takım Süper Lig’de şampiyon oldu ve gelecek sezon Devler Ligi’nde mücadele edecek. Maddi olarak bir sürü milyon euro kulübün kasasına girecek. Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazandılar. Büyük bir ihtimalle Süper Kupa’yı da kazanıp sezonu üç kupayla noktalayacaklar.
Stadın isim hakkı yenilenecek. Oradan da çok büyük paralar gelecek. Kombine ve localar satışa çıkar çıkmaz patladı. Çok büyük talep var. Forma satışları, göğüs reklamları... Bir sürü sponsor sırada. Teknik Direktör Fatih Terim ile beş yıllık yeni mukavele yapıldı. Futbolcu kadrosu şu anda Türkiye’nin en iyisi. Bu kadar başarı varken, maddi olarak kulüp düzlüğe çıkacakken insanların derdi ne anlayamıyorum...
Başkan Mustafa Cengiz ile yönetimi... Bunun içine Fatih Terim’i de koyuyorum. Çok başarılılar. Bütün sorunlar tek tek çözülüyor. Herkesin memnun ve mutlu olması gerekirken kulübü seçime götürmek için bir takım insanlar savaş veriyorlar. İster istemez düşünüyorum... Galatasaray, düşmanını dışarıda değil, içeride arasın. Bu tür girişimler 114 yıllık kulübü böler, parçalar...
Kör göze parmak sokar gibi başarılı insanları neden göndermek isterler, bunun bir mantığı da yok. Çok değil bir sene önce maddi olarak neredeyse kulübün kapısına kilit vurulacaktı. Şimdi gelinen noktaya bakıyorum, sorunların çoğu bitmiş. Para kaçağı kalmamış. Böyle devam ederse üç sene sonra kulübün çehresi değişecek. Galatasaray 30 milyonluk büyük bir aile. Bu muhalefet yapmaya çalışan insanlar bunu unutmasınlar. Çok büyük tepkilerle karşı karşıya kalabilirler. Taraftar maddi olarak her türlü fedakarlığı yapıyor. Bu insanlar bugüne kadar kulüp için ne yapmışlar.
Ne çabuk unutuluyor güzelim Galatasaray Adası neredeyse elden gitti. Bu adayı kim yıktırdı? O storelar ne haldeydi, resmen yağmalanıyordu. Neden bir kişi çıkıp divan kurulu toplantısında bunları konuşmuyor. Bir tutturmuşlar, Mustafa Cengiz... Benden söylemesi böyle bir operasyonu şu an için kulüp kaldıramaz. Bunu yapmaya kalkan insanlar düşman ilan edilir ve başları çok ağrır.

Haberin Devamı

Milli takımın yolu açık
İzlanda maçındaki yenilgiye tabii ki üzüldüm. Ama Fransa karşılaşması öncesinde takım ile aynı otelde kalışım, kafilenin stada uğurlanışı, şehirdeki ve stattaki coşku, son dünya şampiyonu önünde futbolcularımızın ortaya koyduğu olağanüstü mücadele ve iyi futbol beni çok etkiledi. İzlanda maçında takım çok yorgundu.
Şenol hoca rotasyon yapabilir miydi, orasını bilemiyorum. Ama Fransa maçından sonra yaşanan üç gün dinlenmeleri için yetmemiş. Bi de çoğu genç futbolcular. Mücadeleyi bırakın, bu kadar stresli iki maçı üç gün arayla oynamaları kolay bir iş değil. Yalnız kısaca şunu söyleyeyim bu takım bizi EURO 2020’ye götürecek. Burası kesin.
Hepsinin gözündeki kıvılcımdan bunu anlayabiliyoruz. İzlanda maçı kimsenin ruhunu karartmasın. O bir kazaydı. Yaşandı ve bitti. Eminim Şenol hoca olsun, futbolcular olsun bu maçtan gerekli dersleri almışlardır.

Haberin Devamı

Diagne geyiklerine aldırmayın
Geldiği günden beri medyada en çok yer bulan futbolcu Mbaye Diagne... Her gün Fatih Terim istemiyor, yönetim gönderecek, Suudi Arabistan’dan talibi var gibi bir sürü haberlerle gündemi işgal etmeye devam ediyor.
Önce şunu söyleyeyim Diagne iyi bir futbolcu. Galatasaray’ın şampiyonluğunda da büyük pay sahibi oldu. Şu anki ortamda Fatih Terim’in daha iyi bir santrfor alma olanağı var mı? Bence yok... Fransa ile oynanan maçı seyrediyorum, Chelsea’de oynayan golcü Giroud mu daha iyi, yoksa Diagne mi diye düşündüm. Maçı takip ederken de hep karşılaştırma yaptım. Diagne daha ağır bastı.
Fatih Terim ve yönetimin bu futbolcuyu ille de satalım diye bir tasarrufu yok. Bilhassa hoca çok memnun. Taraftar da Senegalli futbolcuyu seviyor. Yurt dışından çok iyi bir teklif gelirse gönderilebilir Diagne. Şu anda öyle bir durum da yok. O zaman Diagne geyiklerine inanmayın. Şampiyonlar Ligi’nde gerçek gücünü mutlaka gösterecek.