İspanya La Liga Rekor mucidi!

Rekor mucidi!

01.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rekor üstüne rekor kıran Messi, La Liga tarihinde üst üste 19 maçta ligdeki tüm takımlara gol atan ilk oyuncu oldu. Arjantinli yıldız için, “Artık rekor icat etmeye başladı” esprisi yapıldı

Rekor mucidi

Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, kırmadık rekor bırakmamaya kararlı. Genç yaşına karşın birçok önemli istatistiğin altına imzasını atarak tarihe geçen işler çıkaran Süper Bücür, bu başarılarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Messi son olarak takımının önceki gün La Liga’da Celta Vigo ile deplasmanda karşı karşıya geldiği ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldığı mücadelede sahneye çıktı. 73. dakikada kaleci Varas’ı avlayan 25 yaşındaki oyuncu böylece bu sezon ligdeki toplam gol sayısını 43’e çıkardı.
Arjantinli futbolcu gol krallığı yarışında çekiştiği Cristiano Ronaldo’nun da bir golle geçtiği haftanın sonunda aradaki 15 gollük farkı korumayı başardı. Ancak Celta Vigo ağlarına giden top Messi’yi daha da önemli bir başarıya ulaştırdı. Lionel Messi bu golle içinde bulunduğumuz sezonda La Liga’da çıktığı üst üste 19. maçta da gol bulmuş oldu. Bu golleri ligin 19 farklı takımına karşı kaydeden Arjantinli oyuncu, La Liga tarihinde ‘ligdeki her takıma üst üste maçlarda gol atan ilk oyuncu‘ unvanının sahibi oldu.

Haberin Devamı

Güiza’yı da yakaladı
Barcelonalı yıldızın sık sık rekorlara imza atar hale gelmesi ve bir çok yeni istatistik ile adından söz ettirmesi, “Messi tüm rekorları kırdı, artık rekor icat ediyor” esprilerinin yapılmasına yol açtı. La Liga’daki tüm takımlara gol atma başarısı gösteren Messi, Balaidos Stadı’nda Celta Vigo’ya attığı golle ayrıca Daniel Güiza’nın 14 deplasmanda üst üste gol atma rekoruna da ortak oldu.

Osasuna soluklandı

La Liga’da son 3 maçını kaybeden Osasuna deplasmanda Real Valladolid’i 3-1 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapadı. Ev sahibi ekip maçın 11. dakikasında Ruben Gonzalez’in kendi kalesine attığı golle öne geçti. İlk yarı 1-0 Valladolid üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarı ilk yarının tam tersi bir tablo vardı Jose Zorrillo Stadı’nda. 50. dakikada Enrique Sola mücadeleye eşitliği getiren golü kaydetti.
27 yaşındaki İspanyol futbolcu bu golün 10 dakika sonrasında bir kez daha sahneye çıktı ve takımını öne geçirdi. 69’da ise Miguel de las Cuevas gol perdesini kapattı ve maç 3-1 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.