Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Teknik direktör Aykut Kocaman’ın kafasındaki ideal kadrodan çok farklı bir 11 sahadaydı. Sakatlık yaşanmasın diye birçok önemli futbolcu dinlendirildi. Bu yüzden son Monaco maçı daha belirleyici olacaktır. Ama şunu söyleyebiliriz. Fenerbahçe kısa sürede birçok değişiklik yapmak istiyor. Topun hızını arttırmak, bunların başında geliyor. Ancak bunu yapmak için tamamı kaliteli oyuncuların yanısıra zamana ihtiyaç var. Bunların ikisi de Fenerbahçe’de yok.

Ayrıca daha önde oyun, savunmadan topla çıkma gibi birçok değişiklik planlanıyor. Fenerbahçe adına aslında bir “hızlandırılmış kurs” olarak geçiyor bu dönem. Kocaman’ın değiştirmek istediklerinin bu kadar kısa sürede hayata geçmesi mümkün değil. O nedenle geçen sezonki gibi bir durum yaşanma ihtimali yüksek. Fenerbahçe, resmi maçları oynayarak lige hazırlanacak. Sistemini ve kimliğini bu maçlarla bulacak.

Haberin Devamı

Geçen sezon Advocaat’ın bu kadar da hazırlık sürece olmamıştı. Bu açıdan bakıldığında Kocaman, Hollandalı teknik adama göre daha şanslı.

Özetle transfer dönemi bitmeden, Ekim hatta Kasım ayından önce planlanan takımın ortaya çıkması bence mucize olur. Bu nedenle ne kadar az kayıp yaşanırsa başlangıçta, sarı lacivertliler sezona o kadar güçlü tutunur.