Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Dünya Kupası, içindeki herşeye anlam ve değer katıyor.
O kadar büyük bir organizasyon ki Rusya - Suudi Arabistan maçını bile milyarlarca insana izletebiliyor. 3. kez yerinde bir Dünya Kupası takip etmeme rağmen aynı heyecanı hissettirip, koşar adımla stada yetişme isteği uyandırıyor.
Kadrolara baktığımızda Rusya’nın tamamı kendi ülkesinin takımlarında oynarken benzer şekilde Suudi Arabistan’da sadece iki isim ülke dışından...
Özetle sahaya çıkan kadrolar Rus ve Suudi Arabistan liglerinin karması. Dolayısıyla futbol seviyesi çok üst düzey değil.
Ama dedim ya Dünya Kupası bu... İçindeki herşeye değer katıyor diye..
Düşük ve orta seviye iki takımın maçı olsa bile açılış maçının da etkisiyle final maçı havasına sokuyor sizi...
Maç öncesi Rusya kampına gidip teknik direktör Cherchesov ile konuşma şansı buldum. Ardından Rus gazetecilerle... Özellikle bu sezon Fenerbahçe’de başarı ile forma giyen Roman Neustadter’in olmamasının bir sebebi var. Rus teknik adam, savunmada risk almayı sevmiyor. Oyunu kuran, fazla sert olmayan stoper yerine klasik stoper anlayışında olan isimleri seçmiş. Savunma, savunma görevini yapacak ilerideki Smolov, Dzagoev gibi isimler de yetenekleriyle işi bitirecek.
Maça belki ilk 10 dakika Suudiler fena başlamasa da oyunun tek yönünü oynayarak bu kupada bir şeyler yapılamayacağını kısa sürede anladı.
Rusya’nın golünde Aljassam, hava topu mücadelesinde yükselmek yerine kolayı seçip kendini yere bıraktı ve Gazinskiy’nin golü geldi. Bu kadar yol kat edip bu kadar kolay kendini yere bırakması takımı ve ülkesi adına acı bir durum.
Dzagoev’ın çıkışı Rusya’yı belki etkiler diye düşünülse de oyuna sonradan giren Chersysev maçı koparan golü attı.
Daha disiplinli oynayan ve takım olarak hareket eden Rusya, seviye farkı ve tecrübesiyle maçı rahat kazandı.
Rusya’nın devam etmesi ya da kazanarak başlaması, organizasyon adına önemli...
En çok bileti alan Rus taraftarlar oldu. Futbol, ülkenin en popüler sporu da değil. Açılış maçını kazanmaları ve iyi başlamaları tüm ülkeyi iyice kupanın havasına soktu.