Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçında İtalya’ya kaybeden Ay-yıldızlı ekibimiz, dün de eksik Slovenya karşısında inanılmaz hatalar yaptı, salondan boynu bükük ayrıldı. Macaristan da kazanınca millilerimizin gruptan çıkma şansı kalmadı.

Sırbistan’ın Niş şehrinde oynanan C Grubu maçlarının ikincisinde Slovenya karşısına çıkan A Milli Kadın Basketbol Takımımız yine galibiyetle tanışamadı, salondan 62-55 yenik ayrıldı.
Slovenya ilk maçta sakatlanan Lisec’ten yoksun sahaya çıktı. Bu aslında çok büyük bir fırsattı. Zaten uzun sıkıntısı olan takım, adeta sahaya pivotsuz çıktı. Ancak ne yazık ki millilerimiz bu avantajı 3. çeyrek dışında doğru dürüst kullanamadı. Stokes’a topu geçirmek başlıca görev olmalıydı. Ama ne yazık ki kısalarımız bir sağa bir sola giderken, hücumu 19. saniyede başlattı. Bu tempoda oynayacaksak, dışarıda Gülşahlar, Şaziyeler gibi şutörleriniz olmalıydı. Dünkü üç sayı isabetimiz 24’te 3, üçünü de Cansu attı. Stokes’a topu geçirdiğimiz, kısalarla potaya atak ettiğimiz anlarda hep öne fırladı millilerimiz ama devşirme oyuncumuz 3 çeyrek 10’da 7 isabetle 17 sayı atarken, son çeyrekte sadece 1 top kullandı! İşin kötüsü top kaybetme alışkanlığımız da sürdü, tam farkın çift hanelere geleceği anlarda gelen 20 top kaybı, yenilgiyi hazırladı. Stokes’a gelen yardımlarda bir türlü ceza kesecek ismi de bulamadı milliler, ne yazık ki hazırlık döneminin formda ismi Tuğçe hata üstüne hata yaparken, Bahar ve Tilbe de beklentilerin çok uzağında olmalılar ki, ikisi de doğru dürüst sahada kalamadı!
Milliler şaşırttı
Bir tek hücum değildi yenilgiyi getiren. Sadece üçlük ve orta mesafe atışlara kalmış rakipten, perde çıkışlarında yediğimiz sayının haddi hesabı, aynı oyuna, yardımı sürekli ters taraftan götürmenin ve defalarca aynı sayıyı yemenin açıklaması yok!
Sonuçta Olimpiyat hayaliyle gelinen Sırbistan’da daha 2 maç oynanmışken, elenmiş olduk. Jenerasyon değiştiriyoruz belki ama o da böyle bir sonucun bahanesi olamaz. Son iki olimpiyatta oynayan takım, bu kadar kolay havlu atamaz!