Fenerbahçe Yanal'dan Altay'a: Oynamaya geliyorsun

Yanal'dan Altay'a: Oynamaya geliyorsun

10.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Kaleci Altay Bayındır transferinde mutlu sona ulaşan Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal’ın katkısı büyük oldu. Deneyimli çalıştırıcı G.Saray’ın da istediği genç eldiveni arayarak, “Buraya oturmaya değil, oynamaya geliyorsun. Şimdi efsane olma sırası sende” diye konuştu.

Yanaldan Altaya: Oynamaya geliyorsun

Transferde kaleci Altay Bayındır’ı kadrosuna katarak dikkat çeken Fenerbahçe’de önemli bir detay ortaya çıktı. 21 yaşındaki kalecinin transferini bitiren sarı-lacivertlilerde teknik direktör Ersun Yanal önemli bir rol oynadı. 

Haberin Devamı

Galatasaray’ın tıpkı Vedat Muriqi transferinde olduğu gibi Altay için de devreye girmesi sonrası Yanal, genç eldiveni arayarak direkt olarak konuştuğu öğrenildi. Deneyimli teknik adamın, Altay’a, “Buraya oturmaya değil, oynamaya geliyorsun. Unutma, Volkan Demirel de Rüştü Reçber varken takıma gelmişti ve kulübün efsanesi oldu. Şimdi efsane olma sırası sende” diye anlattığı belirtildi.

Ersun Yanal’ın ayrıca Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner’i de telefonla arayarak, Altay Bayındır konusunda anlaşma zemini aradığı ve büyük ölçüde etkili olduğu kaydedildi. Başarılı çalıştırıcı, hem oyuncunun kendisiyle görüşüp hem de Ankaragücü Başkanı Yiğiner’i de arayarak bu önemli transferin bitirilmesinde başrolü oynadı. 

Haberin Devamı

Büyük bir gelenek

Fenerbahçe’de Türk kaleci geleneği devam ediyor. Ankaragücü’nden transfer edilen 21 yaşındaki kaleci Altay Bayındır’la beraber sarı-lacivertlilerde, 1990’lı yıllardan bu yana devam eden gelenek sürecek.

Engin İpekoğlu ile başlayarak 1994’ten itibaren Rüştü Reçber’le başarılı bir noktaya çıkan Türk kaleciler, 2002’de Volkan Demirel’in katılmasıyla daha da yükselmişti. Yine altyapıdan yetişen Oğuz Dağlaroğlu, Volkan Babacan, Recep Biler ve Mert Günok gibi yetenekli isimler de dikkat çekmişti. 

Geçen sezon da önce Berke Özer sonrasında da Harun Tekin transferleriyle bu süreç bozulmadı. Ancak Türk futbolunun yıldızlaşan kalecilerinden Altay Bayındır’la anlaşma sağlanması camiada yeni bir heyecan yarattı. 

Sadece 3 yabancı

Sarı-lacivertli takımda, son 27 yıllık süreçte sadece 3 yabancı kaleci transfer edildi. 2003’te Alman Robert Enke bir maç oynayıp ayrılırken, 2015’te Brezilyalı Fabiano 2 yıllığına Porto’dan kiralanmıştı. Geçen sezon da Kamerunlu Carlos Kameni transfer edilmişti.