Teknoloji Apple elektrikli otomobil projesine hız katacak

Apple elektrikli otomobil projesine hız katacak

13.08.2018 - 17:23 | Son Güncellenme:

Apple, eski Mac Donanım Mühendisi Doug Field ile yeniden çalışacağını açıkladı. Field, Apple'ın Project Titan araba ekibinde Bob Mansfield'la birlikte çalışmak için şirketin merkezine ev sahipliği yapan Cupertino şehrine geri dönüyor. Apple'ın Tesla'da çalışan eski personelini tekrar işe alması, elektrikli otomobil projesini yakın zamanda hayata geçireceği şeklinde yorumlandı.

Apple elektrikli otomobil projesine hız katacak

Apple, Field’ın otonom araç projesinde çalışacağını doğrulamadı ancak kıdemli mühendisin elektrikli otomobil şirketi Tesla’da üstlendiği rol düşünüldüğünde bu varsayımın gerçek olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Tesla’ya 2013 yılında geçen Field, son olarak Model 3’ün hem üretim hem de mühendislik süreçlerinden sorumluydu. Tesla CEO'su Elon Musk, üretim sorunlarının ardından bu yılın başlarında Model 3 üretiminin başına geçmişti. Apple ile yolları yeniden kesişen başarılı mühendis Field, şirketteki kariyerine Saha Başkan Yardımcısı olarak başlamıştı.

Project Titan’ın başındaki isim Bob Mansfield, 2014 - 2015 yılları arasında Apple Watch projesinde çalıştıktan sonra emekli olmuştu. Ancak Cupertinolu şirket, Mansfield’ı 2016'da Project Titan araba ekibine liderlik etmesi için yeniden işe almıştı.