Teknoloji Logitech'in bütçe dostu oyuncu ekipmanlarıyla PlayStation 4'te Fortnite oynadık

Logitech'in bütçe dostu oyuncu ekipmanlarıyla PlayStation 4'te Fortnite oynadık

28.11.2018 - 13:07 | Son Güncellenme:

PC çevre birimleri söz konusu olduğunda Logitech, akla gelen ilk firmalardan biri. Şirket, Prodigy serisiyle ise çok fazla bütçesi olmayan kullanıcılara yüksek kalitede oyun ekipmanları sunmak istiyor. Prodigy serisinden G231, G213 ve G102 modellerini sizler için inceledik. Aynı zamanda bu ürünlerle PlayStation 4'te Fortnite oynadık.

Logitechin bütçe dostu oyuncu ekipmanlarıyla PlayStation 4te Fortnite oynadık

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

PC ekipmanlarının gittikçe daha pahalı olmaya başladı. Logitech ise Prodigy serisiyle kendine oyun için özel aksesuarlar satın almak isteyip de yeterli bütçesi olmayanları hedef alıyor. Prodigy serisinin temel amacı da kalite ve uygun fiyatı bir arada sunmak. Peki G231, G213 ve G102 adlı modeller kullanıcılara neler ve fiyatları ne kadar? İşte cevapları…

Logitech G231 Prodigy oyun kulaklığı

Logitech tüm Prodigy serisini yeni PC Oyuncularına hitap edecek şekilde tasarladı. Logitech G231 Prodigy ise hassas 40mm sürücüleri, rahat oluşu ve katlanabilir mikrofonuyla giriş seviyesi bir oyun kulaklığı. G102 fare ve G213 klavye de oyuncuların boşluğunu dolduracak serinin diğer takım arkadaşları.

Logitech G230 ve G430'u hatırlarsanız, G231 onlarla tamamen aynı tasarıma sahip; 40 mm büyük sürücüler, yumusak bir kafa bandı ve aşağı/yukarı hareket eden yarı esnek bir mikrofon.

Haberin Devamı

Kulaklığın sürücü ile üst (taç) kısmı rahat ve nefes alabilen örgü bir kumaşla kaplı. Diğer kulaklıklar gibi uzun süren oyun oturumları sırasında sizi yakmıyor. Sürücü pedleri aynı zamanda çıkarılıp yıkanabiliyor. G231'in en iyi özelliklerinden bir diğeri de sürücülerinin 90 dereceye kadar dönebilmesi. Böylece kulaklığı masanızın üzerinde yatay durumda tutup daha az hasar görmesini sağlayabilirsiniz.

G231’ün kullanım şekli de oldukça basit. Kablolu kulaklığı 3,5 mm girişinden istediğiniz cihaza bağlamanız yeterli, hepsi bu kadar. İsteğe bağlı bir USB adaptörü veya yazılım yok.

Katlanabilir mikrofon sol kulaklıkta bulunuyor. Ses algılama kalitesi yüksek olduğundan uzakta olsanız bile mikrofon karşı tarafa sesinizi rahatça iletiyor.

G231, performans anlamında oyun için uyarlanmış bir kulaklık. Bu yüzden oyunlarda G231'in iyi ses verdiğini söyleyebilirim. CS:GO’da düşmanların ayak veya silah seslerini açıkça duyabiliyorsunuz. Bu da sizin ona göre pozisyon alıp saldırıya geçmenize olanak sağlıyor. Kulaklık diğer oyun türlerinde de benzer şekilde çalışıyor. Örneğin Battelfiled 1’de patlamaları güçlü bir şekilde duyulabilir, Outlast’ta kapı gıcırtısını iliklerinizde hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Logitech G231 Prodigy, makul bir fiyata sahip ve iyi dizayn edilmiş bir oyun kulaklığı. Ancak benzer fiyatlı rakiplerine nazaran özel bir şey sunmuyor. Daha üst düzey kulaklıklarda renkli led ışıklar ve daha keskin ses performansı bulabilirsiniz ama lüksler oldukları için iki veya üç kat daha fazla harcayacaksınız.

Kulaklığın turuncu renklerle vurgulanan açılı tasarımı öne çıkmasına yardımcı oluyor, kullanımı da oldukça kolay. Sürücülerdeki kumaş dolgu, uzun süren oyun maratonlarınız için bile rahat ve kafanızın serin kalmasını sağlıyor. Ancak kablo uzunluğu, oyun konsolunda müzik dinlerken veya oyun oynarken sorun olabilir.

Çok fazla para harcamadan kendinize özel bir oyun kulaklığı satın almak istiyorsanız, G231 Prodigy’e göz atabilirsiniz.

Logitech G231 Prodigy kulaküstü oyuncu kulaklığına 329 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Logitech G102 Prodigy fare

G100'lerin devamı niteliğindeki Logitech G102, klasik G1 serisi tasarımını takip ediyor. Ancak bazı kullanışlı avantajlar ve özelleştirmeler içeriyor. Sadece performans artışı değil, Logitechaynı zamanda, giriş seviyesi oyun farelerini görünüş açısından da daha cazip hale getiriyor.

Haberin Devamı

Farenin tasarımı, sol tarafındaki yan düğmeleri saymazsak görünüşte simetrik. Küçük ve orta ölçekli ellere sahip kullanıcılar için tasarlanmış ve nispeten düşük profilli. Logitech G102 Prodigy iki renkte geliyor: siyah ve beyaz. Her ikisi de hassas mat kaplamaya sahip. Tuttuğunuzda pürüzsüzlüğü hissedebilirsiniz. Üst taraftaki yan düğmeler ve DPI kaydırma düğmesi parlak dokuda. Farenin altı da üstteki aynı dokuyu takip ediyor, çok düzgün bir görünüm ve his sağlıyor. Ortada ise lastik pedle çevrili optik sensör var.

G102 sadece 85 gram ağırlığında ve oldukça hafif. Bu hızlı tempoluözellikle de CS: GO gibi oyunlar için harika bir detay. CS: GO ve mouse ile bir haftadan fazla zaman geçirdim ve komutları sekmeye uğratmadan başarıyla gerçekleştirdi. gerçekleştirildi

Fare, önceki modele göre büyük bir gelişme olan 6000 DPI sensörle geliyor. Kullanımınıza ve oyun stilinize uyacak şekilde 4 farklı hassasiyet ayarı arasında geçiş yapabilirsiniz.Sol ve sağ tıklama düğmeleri oldukça dokunsal ve kullanımı rahat. Yan düğmeler yeterince aralıklı ve aynı zamanda duyarlı. Tüm düğmeler özelleştirilebiliyor. Her oyun için farklı bir profile sahip olabilir. Profil, o oyunu başlattığınızda otomatik olarak etkinleştirilebiliyor. Bunun için Logitech Gaming Software'i indirmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Logitech G102 Prodigy oyun faresi, varsayılan bir DPI ve RGB ayarlarına sahip yerleşik sensöre de sahip. Logitech'in yazılımını kullanmak istemezseniz, hem oyun hem de düzenli çalışma için fareyi düzgün şekilde kullanabilirsiniz.

Üstteki ince ve şık LED şeridi yine Logitech Gaming Software'i kullanarak 16,8 milyon renkle süsleyebilirsiniz. Farenin üstündeki Logitech logosu da LED şerit ile aynı RGB modelini izleyerek yanıyor. Ayrı olarakyanmalarını sağlayamıyorsunuz. Bununla birlikte, renk sadece üç farklırenk modunuz ki bu da biraz sınırlayıcı.

Logitech G102 Prodigy Gaming Mouse, bütçesi sınırlı olan oyuncular için mükemmel bir cihaz. İster FPS, ister MOBA oyuncusu olun, 6000 DPI sensörü ve anında DPI anahtarlama ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetiyor. Anahtarlar hızlı tepki veriyor ve farenin kullanımı çok rahat hissediyor. RGB aydınlatma, düşük fiyatına rağmen farenin zarif ve şık görünmesine yardımcı oluyor.

Logitech G102 Prodigy oyun faresine yaklaşık 176 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Logitech G213 oyuncu klavyesi

İlk başta G213'ün ne kadar büyük olduğunu konuşalım. Standart bir tasarıma sahip olan G213, 218 mm yükseklik, 452 mm genişlik ve 33mm derinliğinde. Evet bu boyutlarla ofis tipi klavyelerden biraz büyük bunu kabullenelim.

Klavyenin kendisi Logitech'in G610 ve G810 modellerinden ilham alınarak tasarlanmış. Bunu, sağdaki medya anahtarları, merkeze doğru yayılan beyaz gösterge ışıkları ve aynı kesim siyah dikdörtgen gövdeden anlayabilirsiniz.

Hafifçe eğimli bilek desteği, hem klavyenin çıplak kalmasını engelliyor hem de size rahat bir kullanım sunuyor. Bunun yanında Klavye rahatsız edici miktarda bükülmeye meyilli ayaklara sahip. F8 ve F9 tuşları arasına hafif bir dokunuş, klavye ayakları kapalı olsa bile klavyenin masanıza yaslanacak şekilde düzgün bükülmesine neden oluyor.

Oyun oynarken -özellikle adrenalinin tavan yaptığı anlarda- kazalar yaşanabilir. Bu yüzden G213 Prodigy sıvı dökülmelerine (60 mililitreye kadar), kırıntılara ve kire karşı dayanıklı yapısıyla eğlencenizin engellemesine izin vermiyor.

G213’te maliyeti azaltmak için klavyede standart membran sistemi kullanılmış. G213'ün hedef kitlesi membran ve mekanik klavyeler arasındaki ayrımı bilmiyor olabilir.

Adil olmak gerekirse, G213’te kullanılan tuşlar, diğer klavyelere göre daha duyarlı ve rahat. Aynı zamanda dahaaz sesli ve iki tuş arasındaki aralıklıları da iyi. Membran anahtarlar yazı yazmak için oldukça kullanışlı.

G213, çevre birimini özelleştirmenin birçok yolunu sunan Logitech Oyun Yazılımı ile birlikte çalışıyor. F1'den F12'ye kadar düğmeler programlanabilir.Oyun içerisindeyken “Oyun modu” tuşuna bastığınızda Logitech Oyun Yazılımı’nda seçtiğiniz tuşları devre dışı bırakabiliyorsunuz.

Aydınlatma söz konusu olduğunda G213, 16,8 milyon renk yelpazesine sahip beş ayrı aydınlatma bölgesiyle karşımıza çıkıyor. Klavyede bazı etkileyici kombinasyonlar yapabilirsiniz. Örneğin renkleri değiştirerek ayarlarınızı, oynadığınız oyunlara uygun hale getirebilir ya da yalnızca en sevdiğiniz rengi klavyeye atayabilirsiniz. Sağ kenara ayrılmış medya tuşlarıyla oyun esnasında tek bir hareketle sesi ayarlayabilir, şarkıyı durdurabilir veya oynatabilirsiniz.

G213'ü hem sıradan kalabalığa ve aynı zamanda hardcore oyunculara yönelik bir takım testlere tabi tuttum. G213’ü FPS tarzında Battlefield 1, gerçek zamanlı strateji oyunu StarCraft II, macera oyunu Rise of the Tomb Raider ve devasa çok oyunculu çevrim içi rol yapma oyunu Marvel Heroes ile test ettim. Sonuç olarak klavye hepsinde iyi performans gösterdi.

Mekanik bir klavye alacak bütçeye sahip olmayanlar ancak yeni bir oyun klavyesi alıp kendini geliştirmek isteyen oyuncular G213’ü tercih edebilir.

Logitech G213’e yaklaşık 380 TL’ye sahip olabilirsiniz.