The Others YÜZ BİNE YAKIN KİŞİ ENERJİ TASARRUFU İLE TANIŞTI

YÜZ BİNE YAKIN KİŞİ ENERJİ TASARRUFU İLE TANIŞTI

05.01.2018 - 17:27 | Son Güncellenme:

Şekerbank’ın, dünya gündeminin ön sıralarında yer alan enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda yürüttüğü ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile bu yöndeki çalışmalarını 2009 yılında EKOkredi ürününde somutlaştırdıklarını belirten Şekerbank Tarım ve Bireysel Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk açıklamalar bulundu.

YÜZ BİNE YAKIN KİŞİ ENERJİ TASARRUFU İLE TANIŞTI

“EKOkredi’yi, enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımı uygun ödeme koşullarıyla desteklemek amacıyla geliştirdik. EKOkredi’yi geliştirirken, Türkiye’nin kalkınmasında ve sanayileşmesinde, enerjinin verimli kullanılmasının hayati önemini dikkate aldık. EKOkredi ile binalarda enerji verimliliğinin artırılmasından rüzgar, su ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik dönüşüm projelerine, atık yönetimi yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede bireylerin yanı sıra çiftçi, esnaf ve işletmelerin enerji verimliliği yatırımlarını uygun koşullarda finanse ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

EKOkredi ile gelen 28.3 milyar kilowatt-saatlik enerji tasarrufu…

EKOkredi ile 2009 yılından bu yana 914 Ertürk, “91 bin 859 bireysel ve 8 bin 108 KOBİ, esnaf ve çiftçi müşterimiz,

143 bine yakın konut yalıtıldı

İZODER teknik danışmanlığında sunulan EKOkredi Yalıtım ile de bugüne kadar 143 bine yakın konutun yalıtıldığını belirten Ertürk, böylelikle toplam 131 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu gerçekleştiğini kaydetti.

Yalıtım ile elektrik ve yakıt faturalarına yansıyan yüzde 50 tasarruf fırsatı

EKOkredi ile farklı istek ve ihtiyaçlara göre segment bazında özel imkanlar sunduklarını hatırlatan Ertürk, şunları kaydetti:

“Apartman ve site yönetimlerine özel Türkiye’nin tek kredisi olan EKOkredi kapsamında yapılacak ısı yalıtımı ile elektrik ve yakıt giderlerinde yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayarak hem doğayı hem de boşa harcanan emeği koruyoruz. EKOkredi Yalıtım’ı, sıfır faiz ve masrafsız kredi seçenekleriyle sunuyoruz.

Haberin Devamı

EKOkredi kapsamında, güneş enerjisi sistemleri başta olmak üzere yenilenebilir enerji alanındaki yatırımları da destekliyoruz. Bu kapsamda işletme sahiplerine 10 yıl vade ile birlikte ödemesiz dönem imkanı sunuyoruz. Müşterilerimize özel hazırladığımız esnek ödeme planlarına işletmelerin küçük ölçekli yatırımlarını da dahil ediyoruz.

Diğer taraftan Tarımsal EKOkredi ile de çiftçi ailelere modern sulama projelerinin yüzde 100’ünü finanse etme imkanı sunmaktayız. Böylelikle çiftçiler, seraların yalıtımı, özellikle jeotermal kaynaklarla ısıtılan sera yapımı, sulama kuyuları için güneş panellerinin kurulması ve su tasarrufu için modern sulama sistemleri gibi yatırımlarını 5 yıl vade, hasatta ödeme imkanı ve sabit faiz oranı ile gerçekleştirebiliyor. Üstelik sera ve güneş enerjisi için projenin toplam bedelinin yüzde 75’i kredilendirirken, sulama ekipmanları kredilerinde projenin tamamı finanse ediliyor.”