Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ebru Gündeş’in Günay’daki gazino programından sonra Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konserlerine niye bu kadar ilgi gösteriyor insanlar?

Bu sorunun yanıtı yok bende. Bilgi ve veri sahibi olmadığım bir konuda fikir beyan etmem. Bu talep patlamasının yarattığı sonuçlara dair bilgim var ama… 

Günay Restoran’da bir yılda en çok konser veren şarkıcı Ebru Gündeş. Gazinonun sahipleri Vahit  Bayram Yıldız kardeşlerin dediği şu: 

“Ebru Gündeş’in Günay’da program yapacağı tarihlerin duyurusunu yaptığımız gün bitmeden tüm yerler bitiyor. Konser ister o hafta olsun, ister aylar sonra, hiç değişmiyor bu.” 

Haberin Devamı

Ön sıra kapalı gişe

Ebru Gündeş’in Günay programlarına dair bir bilgi daha. 

Müşteri, “Kaç liraysa vermeye hazırım dese” bile, Günay’da Ebru Gündeş’i en önde dinleyemiyor. Çünkü o masalar, Ebru Gündeş’e rezerve. O yüzden gazino ön sıraları satışa çıkmıyor. Konseri en önden takip edenlerin kimler olacağını Gündeş ve menajeri belirliyor. Onların biletleri kaça sattığı, hangilerinin davetli olduğu ise sır… Gazino müşterisine kalan ikinci sırada ise kişi başı fiyat iki bin lira.  

Bu yıl şarkıcının Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda vereceği üç konserin duyurusu 10 bin açık hava ilanıyla duyuruldu. Ebru Gündeş severlerin gösterdiği talep patlaması, üç olarak ilan edilen konser sayısını önce beşe, sonra da 10’a çıkarttı. 

Beş bin liraya bilet

Gündeş’in Harbiye konserinin protokol bilet fiyatları şöyleydi: 

Birinci sıra beş bin, ikinci sıra üç bin, diğer üç sıranın yerine göre bin veya iki bin lira. 

Poll Production, Harbiye’deki son konserini 5.815 kişinin bilet alarak izlediği Ebru Gündeş’le beş konser daha yapacak Eylül’de. 

Biletix’in sitesine girince göreceksiniz 15 Eylül’deki konserin dört kategorideki biletleri şimdiden tükendi. Üstelik konsere dair hiçbir tanıtım yapılmadan oldu bu. 

Ebru Gündeş’in sesi ve yorumculuğu süper, ama her yıl şarkıları hit bir sanatçı değil. Kendini kurtarmak için “sanık”lıktan “tanık”lığa geçip eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın ABD’de suçsuz yere hapis yatmasına sebep olan Rıza Sarraf’la evliliği dışında özel hayatıyla da gündem olmuyor. Hal böyleyken Ebru Gündeş konserlerine gösterilen bu ilginin sebepleri, toplum bilimciler ve sosyologların işi… Biri açıklasa da öğrensek bu ilginin sebebini… 

Haberin Devamı

EBRU GÜNDEŞ’E OLAN BU İLGİNİN SEBEBİ NE

BÜYÜKÇEKMECE’DE 20 YILDIR SÜREN FESTİVAL

Bu yıl 26 Temmuz’da başlayıp, 3 Ağustos’ta bitecek 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’yle, ilçede ve çevresinde oturanlar sanata doyacak. Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği festival süresince ilçede, her gün bir dizi etkinlik olacak. Gündüz sergiler, atölye çalışmaları, folklor gösterilerine sahne olacak festivalin konser takvimi ise şöyle: 

30 Temmuz: Simge Sağın 

31 Temmuz: Ferhat Göçer 

1 Ağustos: Fatma Turgut 

2 Ağustos: Musa Eroğlu 

3 Ağustos’taki final gecesinde Oya Başar’a, “Kültür ve Sanatta Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verilecek. 

GÜNÜN SÖZÜ

“Başarı nedir? Her gece başımızı yastığa koyduğumuzda, huzurla uyuyabilmektir.” (Paulo Coelho)