Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla, birçok ünlü isim rotayı Bodrum’a çevirdi. Gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkaranlar, akşamları ise akraba ya da dostlarıyla buluştu.

Hasret giderdi
Uluslararası ticaret alanında adından söz ettiren Hare Dinçer, bayramı İstanbul’da ailesiyle değerlendiren iş insanları arasında... Yılın büyük bir bölümünü yurt dışında geçiren Dinçer, bayramlaşmadan sonra köpeği Loli’yi geziye çıkardı.

Kaptan göz kamaştırdı
Çalışma arkadaşı Serkan Şahin’le geçtiğimiz ay dünyaevine giren Hande Reşat Şahin, göz kamaştırdı. Her fırsatta balayına devam eden çiçeği burnunda çift, Bodrum’daki tekne tatilinde objektiflere takıldı.

Geleneksel buluşma
Örf ve adetlere bağlı olan Hayırlı-Şevket Sabancı çifti, Kurban Bayramı’nda çocuklarını ve torunlarını Bodrum’daki evlerinde ağırladı. Sabancı çifti, tüm aile bir araya gelmesiyle, mutlulukları katlandı.

Teknede ağırlama
İş dünyasının örnek çiftleri arasında gösterilen Arzu-Ömer Sabancı çifti, bayramı Bodrum’daki teknelerinde geçiriyor. Oğulları Hacı, Hakan ve Kerem’in de eşlik ettiği aile, misafirlerini teknelerinde ağırlıyor.

Tatilcilere müzik ziyafeti
Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, bayramda da boş durmadı. Sanatçı yetiştirdiği öğrencilerle beraber Bodrum’da özel bir mekanda sahne alarak, tatilcilere müzik ziyafeti sundu.

Bahçede yemek
Deniz-Firuz Kurbanzade, tüm aile beraber yaşadıkları Dragos’taki villalarında, bayramı geçiriyor. Büyük ve görkemli bahçelerinde geniş bir yemek masası hazırlayan çift, kızı Volga Kurbanzade ve torunlarıyla bayram yemeği yedi.

‘İyi ki doğdun’
Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Keçeli, eşi Selen Hanım’ın organize ettiği doğum gününde, çocukları ve dostlarıyla yeni yaşını kutladı. Bodrum’daki evlerinin iskelesinde yapılan etkinlik, geç saatlere kadar devam etti.

BAYRAM  ROTASI


Haberin Devamı

 ‘ESKİDEN HEYECANI
BAŞKA OLURDU...’
Kurban Bayramı devam ederken, cemiyet hayatından tanıdık simalar, eski bayramlara olan özlemini dile getirdi. Artık bayramların ‘uzun tatil’ anlamına geldiğini belirten iş insanları, örf ile adetlere devam edilmesine ve tatil planlarının bayramlara denk getirilmesine vurgu yaptı.


‘En büyük anı’
Jülide Önengüt: Bizde tatil planları bayrama denk gelmeden yapılır. Çocukluğumdan beri tüm aile bir araya gelir, bayramlar kutlanır. Küçüklüğümden kalan bu alışkanlığı ailemle ve dostlarımla yapmaya çalışıyorum. Bayram ve hatıra dediğimiz zaman, bu sevgi dolu ortamlar bana en büyük anı olarak kalıyor.

‘Tatili tercih etmiyoruz’
Zeynep Toker: Mutlaka kurbanımızı kesiyor ve mezarlık ziyaretimizi yapıyoruz. Bunlardan sonra aile büyüklerimizi ziyaret edip, beraber vakit geçiriyoruz. Bayramları tatil yapmayı tercih etmiyoruz. Hem bayram yoğunluğu yaşamıyoruz hem de büyüklerimize zaman ayırıyoruz.

‘Benim için hep coşku...’
Elif Ergin: Günler öncesinden hazırlıkları başlar, siparişler verilir ve alışverişe çıkılırdı. Heyecanı başka olurdu. Günümüz koşullarında ve değişen toplum yapısında artık bunlar pek mümkün olmasa da, bayram benim için hep büyük bir coşku...

‘Ritüelleri uyguluyoruz’
Pervin Ersoy: Her bayram gözümün önüne, büyüklerimize yaptığımız ev ziyaretleri geliyor. Şimdiki bayramlar biraz şekil değiştirmiş olup, uzun bir tatil anlamına gelse de, büyük şehirler dışında Anadolu’da, benim çocukluğumun bayramları devam etmekte... Ailemizde bayram ritüellerini aksatmadan uyguluyoruz. Bayramların güzel bir kokusu olur, inanın bunu her bayram sabahında hissederim ben... Huzurlu, naif, heyecanlı ve mutluluk kokar evler...

‘Dünyayı iyilik kurtaracak’
Fatma Aydoğdu: Bu dünyayı iyilik, sevgi ve kadınlar kurtaracak. Dolayısıyla bayramlarda paylaşmak çok değerli ve anlamlı... Kurban Bayramı’mızın ülkemiz ve tüm insanlığa hayırlı olmasını, huzur ve barış getirmesini diliyorum.

BAYRAM  ROTASI












Haberin Devamı

 

Haberin Devamı