Günlük cilt temizlik rutini

19 Ekim 2021

Cilt bakımı, cildin ihtiyaçlarına uygun ürünleri, belli bir sıralama ve rutinde düzenli olarak yapmaktır. Herkes farklı cilt yaşına, yapısına ve genetiğine sahiptir. Bu sebeple herkesin öncelikle kendi cilt yapısını tanıyıp, cildin eksikliklerini gidermek temelinde bakım yapması oldukça önemlidir. Böylece daha sağlıklı, aydınlık, problemsiz ciltlere sahip olunabilir.

Evlerimizdeki bitkileri ihtiyaç duyduğu doğru rutinde suladığınızda, toprak bakımını doğru yaptığınızda canlanması, çiçek açması gibi, cilt de doğru bakımları yapıldığında farkını gösterecektir. Sulanmadığında, bakımları yapılmadığında kuruyup giden bitki gibi, cildin eksiklerini görmemek, cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanmak zamanla sivilce, siyah nokta vb. farklı cilt sorunlarının oluşmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle doğru cilt bakımı yapmak son derece önemlidir.

Kendi cildinizin ihtiyacına özel ürünler ile cilt bakımı rutini oluşturmak bakımın temelidir. Örneğin kuru cildinize nem sağlayacak ürünler kullanmak, yüzünüzdeki pul pul dökülmeyi,

Yazının Devamı

Şimdi cilt bakımı zamanı

15 Ocak 2021

Yaz gelmeden cildinizi güzelleştirmek için harekete geçin. Şu anda cildimize yatırım yapmaya başlamak için en uygun aylardayız. Cildin ihtiyacı olan bakım ve uygulamaları bu dönemde yaptırmanızı tavsiye ederim. Daha parlak, sıkı, pürüzsüz ve genç görünen bir cilt için doğru bakım şart!

Her alanda olduğu gibi, artık cildimiz için de doğal görünüm ön planda, yoğun makyaj popülaritesi artık bitti. Şimdi bakımlı cilde çok hafif, doğal makyaj ön planda. Hal böyle olunca, makyaj malzemelerine değil, cilt gençleştirme uygulamalarına yatırım yapma zamanı. Bunun avantajı, cildinize yaptığınız yatırım sayesinde makyajı sildiğinizde de genç ve bakımlı görünürsünüz.

Mevsim geçişlerinde cildimizin bakıma ihtiyacı olur. Kişiselleştirilirmiş uygulamalarla, daha güzel ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Kışın cilt kuruluğu sıkça görülüyor. Soğuk hava ve rüzgarın etkisiyle yıpranan cilt sıcak duşla birleşince nem içeriği azalır ve kuruluk meydana gelir.

Cilt kuruluğu sorunu

Yazının Devamı

Ciltteki gözeneklere son

9 Aralık 2020

Özellikle kadınlar her daim en genç, en canlı ve en güzel görünmek istiyor, bu bir gerçek. Hem neden istemeyelim ki? Hızla akıp giden yıllar içinde yaşam ve çevre şartlarının cildimizi yıpratmaması için bakım kremleri, maskeler ve peelingler kullanıyoruz. Çoğu zaman kendi kendimize yaptığımız dokunuşlar istediğimiz etkiyi yaratmıyor profesyonellerden destek almamız gerekiyor.

Teknolojinin ilerlemesiyle artık cilt sorunlarımıza daha kolay ve etkili çözümler bulabilmemiz mümkün. Bilim insanları bizi daha genç göstermek, yılların etkisini azaltmak için birçok farklı uygulama geliştirdi. Bunlardan biri de son zamanlarda oldukça popüler olan Baby Face (thulium lazer) teknolojisidir. Özellikle ciltte genişlemiş gözeneklerden kurtulmak için hızlı ve etkili olan bu tedavinin oldukça başarılı sonuçları var.

Thulium lazer destekli bu uygulamada cilt yüzeyinde hasar yaratmadan cildin alt katmanlarında mikro kanallar açılıyor. Bu sayede vücudun doğal iyileşme süreci devreye girerek, yeni kolajen ve elastin liflerinin üretimi için fibroblastlar uyarılmış oluyor. Ayrıca açılan mikro kanallar içerisinden uygulanan vitamin serumları sayesinde de tedavinin etkisi arttırılıyor.

2 HAFTA ARA İLE 3-4

Yazının Devamı

Sonbaharda cilt bakımı

16 Eylül 2020

Keyifli ve bir o kadar da yorucu bir yaz geride kaldı. Yaz boyunca yoğun güneş ışınlarına, plajda tuzlu suya, kuma ve toza maruz kalan cilt alarm vermeye başlayacaktır. Sonbahar yavaş yavaş kendini göstermeye başlarken, kuruyan ve yıpranan cildiniz için doğru cilt bakımı çok önemli….

Sonbahar yorulan cildinizi toparlamanın ve kışa hazırlamanın tam zamanı…

Yazın yoğun güneş ışınlarına maruz kalan ciltte güneş lekeleri oluşacaktır. Güneş etkisini kaybetse de, cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş koruyucuları kullanmaktan asla vazgeçmeyin.

Ciltte kuruluk, kaşıntı, renk değişimleri olabilir. Sağlıklı, pırıl pırıl bir cildimiz olsun istiyorsak düzenli olarak bakmamız, onu korumamız ve onunla ilgilenmemiz gerekiyor. Cilt bakımının yanı sıra, beslenme de çok önemli, su ve bitki çayı içmeyi ihmal etmeyin. Duşta çok uzun süreler kalmayın, ılık suyla duş alın.

Sonbaharda havanın soğumasıyla, cilt daha da kurur. O yüzden yoğun nemlendirici kullanmalısınız. Cildin susuzluğunu gideren nemlendiriciler cildinizi daha sağlıklı gösterecektir.

ALTIN

Yazının Devamı

Yazın cilt bakımına dikkat

14 Ağustos 2020

Sağlıklı bir cilde sahip olmak her kadının hayalidir. Bunun için tatilde ve sonrasında cilt bakımına önem vermek gerekiyor. Özellikle tatile çıkmadan birkaç hafta öncesinde düzenli cilt bakımı yapmaya başlamak şart. Pandemi sonrası normalleşme ile birçok kişinin tatil beldelerine akın etti. Yazmevsimi de bitmek üzere…

Her kadın sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak ister.Tatil bittikten sonra deniz tuzu ve güneş ışınlarından dolayı ciltte kuruluk olabilir. Cildimiz, uzmana danışarak yapılacak doğru cilt bakımları sayesinde eski

canlılığına ve yumuşak haline dönebilir. Bol bol su içiyor musunuz? Özellikle yaz aylarında cildin kurumaması için günde en az 2,5 litre su içmeliyiz.

En iyi cilt bakımı nemlendirici krem kullanmak olacaktır. Aşırı sıcak su yerine ılık veya soğuk suyla duş almalısınız. Sıcak su cildi daha da kurutur. Duştan sonra cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Cildi ölü

deriden arındırırken tahriş etmemeye dikkat edin, peeling kullanabilirsiniz.

Kış aylarında her gün yüze uygulanan kozmetik ürünlerini yazın azaltmak gerekiyor. Ağır makyajlar yapmaktan kaçının. Yaz sıcağında cildimiz çok fazla terleyecektir o yüzden kozmetik ürünlerinin terletmemesine dikkat edin.

Yazının Devamı

Dolgun kaşların 3 yolu

31 Mayıs 2020

Yüze ifadeyi veren kaşlar, hemen her kadının yüzünde en çok dikkat ettiği ve önemsediği nokta. Özellikle son yıllarda trend olan, kalın ve gür kaş modasının da etkisiyle, İfadesinin güçlü ve etkili olması için, hemen herkes kaşları dolgun olsun istiyor. Peki nasıl olacak?

İncecik alınmış kaşların dönemi bitti. Şimdilerde ergenlik döneminde olan yeni nesil şanslı, kaşlarını aldırmadan ince kaş modası tekrar gelinceye dek kaşlarını koruyabilecek. Peki eskiden incecik alınmış kaş trendine uyum sağlamış ve şuan kaşları incecik olanlar ne yapmalı? Bir de uzun süre aynı bölgeden alınan kaşların yenileri çıkmıyor. Bilindik deyimle, ‘kaşları küsmüş’ olanlar için bu yazımda anlatacağım 3 adımlı yolu takip edebilirsiniz.

Kaşlar sadece yanlış alımlar sebebiyle mi inceliyor? Hayır. Yaşın ilerlemesi ile birlikte, kaşları besleyen, kollajen ve keratin yapısını destekleyen protein, vitamin ve amino asitlerin üretimi, azalmaya başlar. Bu yüzden yaş ile beraber kaşlar da seyrelme eğilimindedir. Saçkıran, alopesi, tiroid gibi rahatsızlıklar, atopik dermatit, egzama,

Yazının Devamı

Kavisli kaşlar geri geliyor!

31 Ocak 2020

Her alanda olduğu gibi güzellik sektöründe de zevkler ve beğeniler zamanla değişiyor. Çoğu zaman bu değişimi yönlendirenler ise ünlü simalar, kanaat önderleri, ingilizce adıyla“Influencer” yani liderlik edenler oluyor. Kaşlar geçmiş dönemlerde de çoğu zaman ünlülerin önderliğinde inceldi, yok edildi, yay gibi kıvrıldı, kavislendirildi.1970-80’lerin film artistlerine bakın, Gülşen Bubikoğlu yay kaş akımının temsilcilerinden biridir mesela. Şimdi böyle yay gibi kaşlar görüyormuyuz etrafımızda? Son dönemde her şeyde olduğu gibi kaşlarda da doğala dönüldü. Bu eğilimle beraber, kaşlar alınmadığı gibi olabildiğince kalınlaştırıldı, uçları kısa ve kalkık hale getirildi. Türkiye’de bu akımın öncülerinden biri de Yasemin Özilhan oldu. Bir yıl önceki kaşlarına bakın, bir de şimdiki kaşlarına. İkisinin arasında epey fark görünüyor. Şu an kullandığı kısa, yüksek, düz ve kalın kaşların onu daha doğal, genç ve modern gösterdiği düşünülüyor. Eskiden kullandığı ince alınmış, yay gibi kaşlarının ise ona daha olgun, feminen ve demode bir hava verdiği fikri mevcut. Halbuki o dönemlerde öyle görünmek için aldırmıyordu kaşlarını elbette. O dönemde ince alınmış ve kavisli kaşlar trenddi.

Yıllar içinde

Yazının Devamı

Kalıcı dudak renklendirme işleminde renk

20 Ocak 2020

Kalıcı dudak renklendirme işleminde hangi renkler var? Kalıcı dudak renklendirme yapılırken uygulama rengine nasıl karar veriliyor? İşlem sonrası üzerine farklı renklerde ruj kullanabilecek miyim? Bu sorular dudak renklendirme yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği konular.

Zamanla kaybolan dudak çerçeve hattı ve solan dudak rengi, yüzü solgun, dudakları da olduğundan ufak ve cansız gösterir. Dudak renklendirme uygulaması ile, solan dudak çerçeve hattı eskisi gibi belirginleşir ve solan dudak içi rengi canlandırılır. Tam da bu sebeple dudak renklendirme uygulamasına, “Dudak gençleştirme” de deniliyor. Yani yaş aldıkça dudak hatları belirsizleşen ve rengi solan dudaklar renklendirme sonrası, eski canlı ve sağlıklı görünümüne kavuşarak gençleşiyor.

Anlaşıldığı gibi, renklendirme uygulamasının temelde hedefi, kalıcı ruj boyaması yapılıp, ruj kullanma ihtiyacını ortadan kaldırmak değil, dudaktaki yaşlanma ve birtakım farklı sebeplerle oluşan sağlıksız görünümü ortadan kaldırmak ve dudakları daha genç, bakımlı ve sağlıklı görünüme ulaştırmak.

Dudak renklendirme öncesinde bir dudak kalemi ile dudak çerçeve hatları simetrik bir şekilde dikkatlice çiziliyor. Sonra bu çizimin tümünde

Yazının Devamı