Ayşe Özgener

Ayşe Özgener

ozgenerayse@gmail.com

Tüm Yazıları

“Durmadan devam ettiğiniz sürece ne kadar yavaş gittiğiniz önemli değil” demiş Konfüçyüs. Oysa biz çoğu zaman istediğimiz her şeyi en kısa zamanda elde etmek istiyoruz. İstediğimiz sürede olmayan işlerimizden de vazgeçiyoruz.

Günümüzde her şey çok hızlı… Teknoloji hayatımıza birçok anlamda kolaylık sağlıyor. Ancak insanlarda bu hıza ayak uydurdu sanki daha sabırsız, daha telaşlı bir ruh haline girdiler.

İlişkiler çabuk başlıyor, çabuk bitiyor. İnsanlar kolay vazgeçiyor. Başladığı işi yarım bırakan insanların sayısı çoğaldı. Karar verirken de aynı aceleci tavır devreye giriyor. Çoğu insan kararlarını hızlıca ve üzerinde çok düşünmeden alıyor.

Haberin Devamı

Bana kalırsa herkesin biraz yavaşlamaya ihtiyacı var. Yavaş da olsa yolunda yürümeye, hedefinin peşinden küçük adımlarla da olsa devam etmeye çalışanlar uzun vadede kazanıyor.

Çaba göstermek ve bir hedefe ulaşmak için uzun zaman uğraşmak aslında kolay bir iş değil. Zorluklar yaşandığı zaman devam etmek insanı yorar. Kolay olan ise vazgeçmektir! Ancak çoğunlukla başaranlar zor olanı seçip, yolunda yürümeye devam edenlerdir.

Çabalamaya devam ettiğin sürece ne kadar hızlı olduğuna takılmazsan başarmak için şansını sürdürürsün. Sanırım burada kilit nokta insanın nerede devam etmesini bilmesi. Vazgeçmek gerekiyorsa da doğru zamanda vazgeçmek önemli! Bazı çabalar vardır ki artık işe yaramıyordur ve vazgeçmeyi gerektirir. O zaman da isteğe veya hedefe yapışıp kalmadan vazgeçmeyi başarmak da bir başarıdır.

Sizin için önemli bir kararı çabalamadan, denemeden vermemek lazım! Bir insanın hiç çabalamadan vazgeçmesi ileride “keşke” sorusuna çok maruz kalması demektir.

O İNCE ÇİZGİ

Vazgeçmek ve devam etmek ince bir çizgiyle ayrılır. Karar aşamasında insan ikilemde kalabilir. Peki ne zaman vazgeçelim? İşimize yaramayan ilişkilerden, bize zarar veren alışkanlıklardan ve kendimizde hoşumuza gitmeyen davranışlardan vazgeçmek insanı hafifletir. Önemli görevlerimizden, sürdürmemiz gereken iş ve aile ilişkilerinden ve bize ait sorumluluklardan da kaçmadan sürdürmeyi öğrenmemiz gerekir.

Haberin Devamı

Devam etmeniz gereken durumları belirleyin ve yılmadan o alanda devam edin. Bir şeyin yavaş ilerliyor olması hiç olmayacağı anlamına gelmez. Sürecin uzunluğu veya yavaşlığı sizi yıldırmasın, işine devam etmek insanın hem özgüvenini güçlendiren hem de psikolojik olarak rahatlan bir durum…