Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sanat maratonu hızlı başladı, önceki gün önce Rabia Güreli’yle buluşuyorum, Contemporary Istanbul öncesi son hazırlıkları, yabancı basının ilgisini ve şehirdeki sanatla ilgili gelişmeleri konuşuyoruz.

Sonra açılıştan birkaç saat önce İstanbul Modern’de çok özel bir sergi turu yapma şansım oluyor, İstanbul Modern’in direktörü ve Canan Tolon ‘Sen Söyle’ sergisinin küratörü Levent Çalıkoğlu ve İstanbul Modern’in kurumsal iletişim direktörü Begüm Güven ile sergiyi üçümüz geziyoruz.

Levent Çalıkoğlu ile Canan Tolon’un müthiş hikâyesini ve tekniğini uzun uzun konuşuyoruz.

Haberin Devamı

Sonra Artweek @Akaretler’de Kerimcan Güleryüz’ün Empire Project’inde Ali Taptık, Banu Birecikligil, Can Pekdemir, Çınar Eslek, Emin Altan, Jasper de Beijer, Lale Tara, Mehmet Güleryüz, Nathalie Mamboury ve Stoya’nın işlerini görme şansım oluyor.

Daha sonra Akaretler’de Papko Art Collection’da Ardan Özmenoğlu’nun ‘Absürt’ sergisini kendisi ve Tamer Yılmaz ile birlikte geziyorum.

Ardan Özmenoğlu, sanatçı arkadaşlarından duydukları absürt birer yorumu el yazısıyla yazmalarını istemiş ve ortaya eğlenceli bir sergi çıkmış.

Seçkin Pirim ‘Neon ile sanat yapmak sıktı artık’ yazmış, Ekrem Yalçındağ ise ‘Bunun moru yok mu?’...

Türkiye’de sanatçı olmak da kolay değil, absürt yorumlara açık olmak lazım.

‘Absürt’ sergisinden çıkışta Ardan Özmenoğlu ve Tamer Yılmaz ile birlikte Akaretler’de Şerife Bilgili Ercantürk’ün ‘Eksi İki’ sergisinin açılışına gidiyoruz.

İş hayatında bu kadar aktif çalışan bir kişinin resim hobisini sergi açacak kadar geliştirmiş olması güzel.

Keşke herkesin böyle hobisi olsa...

Mahmut Anlar’dan Atıl Kutoğlu’na birçok tanıdık isimle karşılaşıp sonrasında İstanbul Modern’e dönüyorum, Oya-Bülent Eczacıbaşı ev sahipliğindeki Canan Tolon ‘Sen Söyle’ sergisinin açılışına katılmak üzere.

İstanbul Modern’deki açılıştaki izdiham moral verici, herkes şehre dönmüş, yeni sezon için mutlu ve heyecanlı.

Çıkışta ise Soho House’a Cecconi’s’e geçiliyor, bir masada Suzan Sabancı Dinçer, bir masada Oya-Bülent Eczacıbaşı, Canan Tolon ve Galeri Nev’den Haldun Dostoğlu ve Merve Çağlar ve İstanbul Modern ekibi dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Kulüpte ise Pırıl Güleşçi ve Enis Karavil’in yemek daveti var.

İstanbul’da müthiş bir enerji hissediliyor şu anda, sanat maratonu heyecanlı başladı.

Haftaya daha da hızlı günler bekliyor hepimizi...

1 GÜNE KAÇ PROGRAM SIĞAR

OMM bugün açılıyor

Bugün ise sanat koleksiyonerleri, sanatçılar ve gazeteciler güne Söğütlüçeşme Tren Garı’nda başlıyor, hızlı trenle Eskişehir’e gitmek için.
Eskişehir’deki Japon mimar Kengo Kuma imzalı Odun Pazarı Modern Müze (OMM) resmi olarak bugün açılıyor.Müze nasıl olmuş, açılış nasıl geçti ile pazartesi kaldığımız yerden devam edeceğiz.

1 GÜNE KAÇ PROGRAM SIĞAR