SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Bodrum ve Çeşme kalabalığından yorulanlara

.

Milliyet Haber

Bayram gezilerimize, Bodrum, Çeşme ve Yunan adalarındaki kalabalıktan yorulanlara ilaç gibi gelen Cunda ile devam ediyoruz.

İş dünyasının çok önceden keşfettiği Cunda, son yıllarda ünlü yıldızların da akınına uğramaya başladı ama yine de kendi karakterini korumayı başardı.

Filiz Ali’nin kurduğu Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi bölgenin kültür-sanat hayatına büyük katkı sağladı.

İstanbullu şef Şemsa Denizsel ise çok sevdiğimiz Kantin’i kapatıp bu bölgeye yerleşti ve Cook Grove adlı bir zeytinlik ve eğitim mutfağı kurdu, burada yurtdışından katılımcıların da olduğu farklı yemek workshopları yapılıyor.

Şimdi Cundalılardan aldığım tüyolar var sırada.

İşte Cunda hakkında bilmeniz gerekenler…

Gitmişken Ayvalık, Çamlık ve Sarımsaklı’ya uğramamak olmaz.

Ortunç Club Hotel, ormanlık bölgede, gözlerden uzak, sessiz, sakin bir yer.

Göz önünde olmak istemeyenler daha çok burayı tercih ediyor.

Bungalovlarda kalınıyor, mavi bayraklı plajı var.

Ayrıca otele çocuk da, evcil hayvan da alınmıyor.

Cunda merkezde kalmak isteyenlerse, sempatik butik otelleri tercih ediyor.

Birkaç örnek verelim; Nesos Otel ve Güle Otel. Ayrıca Ayvalık merkezde Sızma Han Otel de tercih edilebilir.

Gelelim yeme-içme seçeneklerine...

En popüler balıkçı hiç şüphesiz hala Cunda Bay Nihat.

Cunda’nın klasiklerinden Cunda Deniz Restoran tam bir müdavim lokantası.

Cunda Meze Dünyası’ysa; son zamanlarda açılan en iyi mezeci.

En iyi kahvaltı ve yemek seçeneklerinden biri ise Ayna Cunda.

Şımarık pilavı ve deniz ürünleriyle ünlü.

Cunda Uno, çok popüler bir pizzacı ve bar, birçok müdavimi var ama hatırlatalım, daha çok geceleri gidiliyor.

İskeleye yakın olan Cunda Taş Kahve’ye çay-kahve içmek için mutlaka uğranmalı.

Sarımsaklı yolunun üzerindeki Çamlık Dondurmacısı, eski usul nefis dondurma yapıyor.

Ayvalık’a kadar gidip de Ayvalık tostçularına uğramamak olmaz.

Merkezdeki, Carrefour’un yanında, tahta tabureler üzerine oturup meşhur Ayvalık tostundan yemek mümkün.

En çok Avşar Büfe ve Mesut Büfe tercih ediliyor.

Ayvalık Yelken ise yamaçta küçük bir müdavim restoranı; Cundalıların Cunda dışında en çok gittikleri yer.

Ayvalık Marina Bar yemek sonrası bir şeyler içmek isteyenlerin buluşma noktası.

Peki, ama hangi plajlara gitmeli?

Sarımsaklı plajlarının hepsi meşhur ama aralarında en güzeli Sarımsaklı Aytaş Otel.

Patricia Koyu’ndaki Sobe Otel’in de müthiş bir plajı var, küçük, doğal ve bangır bangır müziksiz.

Merkeze uzak sayılır ama kesinlikle gitmeye değer.

Badavut plajları ise ıssız halk plajları, çok seviliyor.

Kalem Adası, uzak ama kesinlikle görülmeye değer.

Gelelim Cunda’da neler yapabileceğinize...

Ara sokaklarda mutlaka dolaşmalı, butikler, zeytinyağcı ve mandıracılar gezilmeli.

Ara sokaklardan dolaşa dolaşa Cunda yel değirmenlerine çıkmalı, müthiş bir görüntü.

Suzan Sabancı tarafından restore ettirilen Ayışığı Manastırı, Cunda’nın en güzel yerlerinden biri.

Şeytan Sofrası’nda ise en güzel günbatımı manzarası var.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Yılan hikâyesine dönen Uber meselesi
  2. Genç şefimiz Cape Town’da en iyiler arasında
  3. HOVARDA’DA CHICKI BOOM GECESİ
  4. Genç sanatçılara büyük destek
  5. Sadece iki güne özel üyelik kulübü
  6. LONDRA’DA FRIEZE ETKİSİ
  7. FİLMEKİMİ’NDE KAÇIRMAMAK GEREKEN 8 FİLM
  8. Moda haftası hakkında bilmeniz gerekenler
  9. İstanbul çağdaş sanat ile yükselişte
  10. 3 yıldızlı şeflerin Michelin'le savaşı

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.